Theissen: Élcsapattá vált a BMW - F1VILÁG.HU

Theissen: Élcsapattá vált a BMW

HIRDETÉS

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen meggyőződése, hogy csapata a Ferrari és a McLaren mellett, ott van a mezőny élén a Forma-1-ben.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen meggyőződése, hogy csapata a Ferrari és a McLaren mellett, ott van a mezőny élén a Forma-1-ben.

A BMW az idei évben eddig megrendezett három versenyen a dobogón végzett, mellyel egy ponttal megelőzve a Ferrarit, vezeti a konstruktőrök versenyét.

A német-svájci alakulat az elmúlt versenyen megszerezte pályafutása első pole pozícióját, Robert Kubicának köszönhetően.

Bár Theissen úgy gondolja, a Ferrari továbbra is előnyben van a többiekkel szemben, csapata jó irányba halad a fejlesztésekkel.

“A szezonnyitó Ausztrál Nagydíj katasztrofálisan sikerült a Ferrari számára, azonban azóta visszatértek az élre és ők diktálják a tempót a Forma-1-ben” – mondta Theissen a Forma-1 hivatalos weboldalán.

“Mögöttük nagyon szoros a küzdelem. A tavalyi évben mi voltunk a harmadik legerősebb csapat a Ferrari és a McLaren mögött a mezőnyben. Idén viszont három verseny után a három legjobb között vagyunk, ami komoly különbség” – mondta a német szakember, aki szerint még túl korai lenne megmondani, hogy a BMW harcba szállhat-e a bajnoki címért az idei évben.

“Ez a célunk, azonban még túl korai lenne erről beszélni. A következő versenyen Barcelonában az összes csapat új elemekkel fog pályára gördülni, és majd ott meglátjuk, változnak-e az erőviszonyok.”

Theissen azt is elárulta, nem számított arra, hogy a BMW ennyire erős lesz, miután komoly problémáik voltak a téli tesztek elején.

“Ezt nem láthattuk előre, különösen azt követően, hogy az első tesztünk nagyon gyengén sikerült január közepén, Valenciában. Azonban nem adtuk fel a harcot, nem tértünk el eredeti tervünktől és folyamatosan fejlesztettük a csomagot.”

“Az adatokat és a versenyzők visszajelzéseit összhangba hoztuk, és megpróbáltuk a lehető leggyorsabban kijavítani a hibákat. Ez úgy tűnik, sikeresnek bizonyult. A bahreini pole pozíció pedig csak hab volt a tortán.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!