Theissen szerint a Spanyol Nagydíj lesz a döntő - F1VILÁG.HU

Theissen szerint a Spanyol Nagydíj lesz a döntő

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen nyugalomra int, ugyanis véleménye szerint csak az európai futamok nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon kaphatnak tiszta képet az idei erőviszonyokról.

A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen nyugalomra int, ugyanis véleménye szerint csak az európai futamok nyitóállomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon kaphatnak tiszta képet az idei erőviszonyokról.

Annak ellenére, hogy az elmúlt két versenyen mutatott kimagasló teljesítménye után, sokan már most a BMW-t tartják a Ferrari legnagyobb ellenfelének, Theissen óvatosan nyilatkozott csapata esélyeiről.

A német szakember szerint érdekes lesz majd összehasonlítani a csapatok Barcelonában bemutatásra kerülő továbbfejlesztett versenygépeit, mert csak a három hét múlva megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíjon kaphatunk tiszta képet az élcsapatok közötti erőviszonyokról.

 

Theissen továbbá azt is elmondta, hatalmas hiba lenne csak az elmúlt verseny miatt leírni a McLarent.

“A következő verseny Barcelonában két okból is érdekes lesz” – magyarázta. “A pálya karakterisztikája olyan, hogy az ottani erőviszonyok nagyjából hasonlóak maradnak a szezon hátralévő részében. Éppen ezért a spanyol futam után tiszta képet kaphatunk arról, hol is állunk valójában.”

Bár sokan azt gondolják, hogy a BMW már most megelőzte a McLarent, és a Ferrari legnagyobb riválisává lépett elő az idei évben, Theissen szerint hiba lenne leírni a wokingiakat.

“Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. Ha visszatekintünk az elmúlt három versenyre, akkor azt láthatjuk, hogy egyik csapat sem szerepelt tökéletesen az összes versenyen. Bahreinben a McLaren múlta alul önmagát. Barcelona pedig mindig nagyon jól feküdt a wokingiaknak, így várjuk csak ki a végét, mi fog történni” – magyarázta Theissen.

“Ezen a hétvégén jobbak voltunk a McLarennél, de azt kell mondjam, abszolút háromesélyes a bajnokság. Minden attól függ, melyik pályán vagyunk, és hogy ki milyen formában van az adott hétvégén” – folytatta a német szakember, aki szerint csapata nem szállhat el magától csak azért, mert vezeti a világbajnokságot, ugyanis továbbra is a futamgyőzelem az elsődleges célja.

“Nem változott a terv, továbbra is az a célunk, hogy megszerezzük első futamgyőzelmünket a Forma-1-ben. Eddig ez nem sikerült, így nem lehetünk teljesen elégedettek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!