Valencia mégsem kér a Forma-1-ből

Felbontaná a Forma-1-es versenyrendezéssel kapcsolatos szerződését Valencia – jelentette a spanyol sajtó a minap.


Felbontaná a Forma-1-es versenyrendezéssel kapcsolatos szerződését Valencia – jelentette a spanyol sajtó a minap.

A kikötőváros nemrégiben megegyezett a katalán fővárossal, Barcelonával arról, hogy a továbbiakban úgynevezett rotációs rendszerben, tehát évenként váltva egymást ad otthont a Forma-1-es Spanyol Nagydíjnak.

Ennek megfelelően Valencia már 2014-ben visszakerült volna az F1-es versenynaptárba, a Diario Sport című spanyol lap értesülései szerint azonban a város első embere, Alberto Fabra most már arról tárgyal Bernie Ecclestone-nal, hogyan is tudnák felbontani a megállapodást.

Úgy tudni, a Forma-1 teljhatalmú ura 33 millió eurót szeretne behajtani a spanyolokon a kihátrálás miatt, Fabra azonban szeretné megpuhítani egy kicsit a 82 esztendős üzletembert.

A Diario Sport szerint a döntés hátterében főleg az állhat, hogy Spanyolország továbbra is rendkívül instabil gazdasági helyzetben van, éppen ezért nehéz volna megmagyarázni az adófizetőknek, hogy miért költenek el ilyen tetemes összegeket arra, hogy Forma-1-es versenyt rendezzenek.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS