Verstappen: Az iskolában durvább dolgokat hallanak a gyerekek, mint egy F1-es sajtótájékoztatón... - F1VILÁG.HU

Verstappen: Az iskolában durvább dolgokat hallanak a gyerekek, mint egy F1-es sajtótájékoztatón…

HIRDETÉS
Max Verstappen nem hagyja annyiban a FIA-val való vitáját, miután megbüntették káromkodás miatt. A Forma-1 világbajnokát közmunkára ítélték a Szingapúri Nagydíjon, miután trágár nyelvezetet használt egy élő televíziós sajtótájékoztatón. A Red Bull pilótája erre válaszul saját, rögtönzött sajtóbeszélgetéseket tartott a paddockban, miután a FIA által szervezett sajtótájékoztatókon csak tőmondatokban válaszolt a neki feltett kérdésekre.

Verstappen Austinban elmondta, hogy még nem kapta meg büntetése teljes részleteit, de továbbra is folytatni fogja saját sajtóbeszélgetéseit, ahol szabadon kifejtheti véleményét.

„Még semmit nem hallottam [az FIA-tól], szóval számomra nem változik semmi” — mondta a Red Bull vb-éllovasa az üggyel kapcsolatos kérdésre, majd mikor arra kérték, tisztázza, mire gondol pontosan, és tényleg tart-e saját, rögtönzött sajtóbeszélgetéseket, így folytatta: „A helyzettel kapcsolatban mondom ezt. Nekem kevesebbet kell beszélnem, ami nem is baj.”

Verstappen álláspontját a Forma-1-es versenyzők érdekvédelmi szervezete (GPDA) is támogatja. George Russell, a szövetség igazgatója elmondta, hogy a szervezet a jövő héten tart majd találkozót az FIA-val az incidens megvitatására.

Verstappen jelezte, hogy nyitott arra, hogy beszéljen az FIA elnökével, Mohammed Ben Sulayemmel, és várja az elnök megkeresését. 

„Végső soron mindenkinek megvan a saját véleménye, de egyértelmű, hogy – ahogy már mondtam – butaság volt az egész” – tette hozzá a világbajnok. „Mindig nyitott vagyok egy beszélgetésre [Ben Sulayemmel], de jelenleg nem érzem úgy, hogy nekem kellene kezdeményezni. Élem az életem, és semmi nem változik.”

Arra a kérdésre, hogy az FIA feleslegesen nagy ügyet csinált-e az esetből, Verstappen így válaszolt: „Igen, de alapvetően ilyen világban élünk, nem? Sok dolog ilyen. Ebben a konkrét esetben szerintem nagyon szükségtelen volt.”

„Természetesen tudom, hogy nem kellene káromkodni, de ez inkább a sértésekre vonatkozik, és vannak emberek, akik azt mondják, nem akarják, hogy a gyerekek ezt lássák.”

„Nos, amikor ötéves voltam, soha életemben nem néztem sajtótájékoztatót. Az iskolában sokkal durvább dolgokat mondasz, ez csak az élet része. Ha példát akarnak statuálni, rendben, de nem gondolom, hogy ekkora ügyet kellene belőle csinálni. Csak élni akarom az életem, és ha nem értek valamivel egyet, kimondom. Ennyi.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Az iskolában durvább dolgokat hallanak a gyerekek, mint egy F1-es sajtótájékoztatón…
Norris a bajnoki küzdelemről: „Ha nem nyerek, az azért lesz, mert Max jobb munkát végzett”
Sainz: A következő versenyek döntőek lesznek a bajnoki esélyeink szempontjából
A Mercedes rájött, hogyan kell változtatnia autóján 2025-re
Piastri: Amit a Red Bull csinált, az nem a határok feszegetése…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!