Verstappen biztos benne, Perez összekapja magát - F1VILÁG.HU

Verstappen biztos benne, Perez összekapja magát

HIRDETÉS
A Red Bull háromszoros világbajnoka, Max Verstappen azt reméli, a 2024-es szezon további részében nemcsak ő, hanem csapattársa, Sergio Perez is sok pontot tud majd szerezni az osztrák istállónak.
SHANGHAI, CHINA - APRIL 20: Sprint winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing and Third placed Sergio Perez of Mexico and Oracle Red Bull Racing attend the press conference after the Sprint ahead of the F1 Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 20, 2024 in Shanghai, China. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202404200197 // Usage for editorial use only //

Perez nincs jó formában a Red Bullnál: miközben Imolában csupán 4 pontot tudott szerezni, Monte-Carlóban és Montrealban sem jutott el a kockás zászlóig, így az egyéni pontversenyben is visszacsúszott az 5. helyre, hátránya pedig 87 pontra nőtt Verstappennel szemben. A Red Bull jelenleg őrzi előnyét a konstruktőrök versenyében, az osztrák csapat 49 ponttal vezet a Ferrari és 89 ponttal a McLaren előtt — utóbbi csapat azonban Kanadában több pontot szerzett náluk.

„Természetesen láttam, hogy [Perez] kiesett az autó sérülései miatt, szóval tudtam, hogy sok pontot kell szereznem, hogy ne hagyjam, hogy a többi csapat nagyon felzárkózzon” — mondta Verstappen. „De azt gondolom, amíg nyersz és 25 pontot szerzel, még ha a többiek a 2. vagy 3. helyen is végeznek, nem veszítesz túl sokat. És néha megengedheted magadnak ezeket az egyedi eseteket. De természetesen, alapvetően mindig azt akarjuk, hogy mindkét autó ott legyen az élen.”

Verstappen hozzátette, nagyon bízik azonban abban, hogy csapattársa, Perez a folytatásban képes lesz jó eredményeket elérni.

„Biztos vagyok abban, hogy ez nagyon hamar meg fog változni. Hogy őszinte legyek, csak az autónkon kell dolgoznunk, hogy egy kicsit könnyebb legyen vezetni, és hogy egy kicsit kényelmesebb legyen. És akkor biztos vagyok benne, hogy mindkét autónk visszatér az élmezőnybe, mint ahogy a szezon elején is volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!