Verstappen: Kevesen tudják azt, amit Alonso - F1VILÁG.HU

Verstappen: Kevesen tudják azt, amit Alonso

HIRDETÉS
Fernando Alonso képességeit méltatta Max Verstappen, a Red Bull versenyzője, aki szerint a spanyol pilóta a Forma-1 valaha volt legnagyobb tehetségei közé tartozik. 

Alonso két bajnoki címet szerzett a Forma-1-ben, azonban Verstappen szerint ez sokkal több is lehetett volna, ha kicsit szerencsésebben választ csapatot a múltban. 

„Fernando nyerhetett volna nyolc bajnoki címet, ha egy kicsit szerencsésebb abban, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyre szerződik. Szóval nem, a bajnoki címek nem számítanak. Az emberek mindig azt nézik, hogy ki nyerte a legtöbb bajnoki címet, és akkor őket helyezik a listák élére. De nem csak a címekről szól a dolog — és ez minden sportban így van“ — magyarázta a holland.

„Az a legjobb játékos, aki 6 bajnokok ligáját nyert, vagy egy vagy két világkupát? Nem feltétlenül. Ez egy csapateredmény, ahol mindennek össze kell jönnie, ezért érzem azt, hogy Fernando az egyik legjobb versenyző. Mert akárhova ment, mindig nagyon-nagyon gyors volt.“

Verstappen szerint sokkal inkább megmutatja a tehetséget az, hogy ki, mire képes a különböző kategóriákban — ezen a területen pedig Alonso már jócskán bizonyított. 

„De szükség van az eszközre, hogy megnyerhesd a versenyeket, és neki sajnos nem mindig volt meg. Fernando egy harcos, és nagyon sokoldalú, mert nagyon sok különböző autót tud vezetni: F1, IndyCar, Dakar, endurance, és minden területen gyors volt eddig. Ez olyasvalami, amit csak kevés versenyző tud.“

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!