Verstappen most nem érzi az erőt a Red Bullban - F1VILÁG.HU

Verstappen most nem érzi az erőt a Red Bullban

HIRDETÉS
Bár csak századmásodpercekkel maradt el a pole-pozíciótól, Max Verstappen nem biztos abban, hogy a Magyar Nagydíjon fel tudja majd venni a versenyt az előle rajtoló McLarenekkel.

Egy rendkívül szoros időmérő edzést zárt némileg kiábrándult hangulatban Max Verstappen, akit a mai esős hungaroringi kvalifikáción mindkét McLaren le tudott győzni. Bár a rajtelsőségtől csak 46 ezredmásodpercre maradt el, Verstappen az időmérő leintésekor frusztráltan a kormányát püfölte. Holnap csak bízni tud abban, hogy képes lesz felvenni a versenyt Lando Norrisszal és Oscar Piastrival.

„Én megpróbáltam. Úgy érzem, egész hétvégén némi hátrányban vagyunk, és ez volt a helyzet az időmérőn is. Próbáltam minél közelebb maradni, de ez ma nem volt elég. Nehéz megmondani, pontosan mi ennek az oka. Tapadásból szerettem volna valamivel többet, de jelenleg ennyire vagyunk képesek. A harmadik hely még így is viszonylag közel van, remélhetőleg lesz elég versenytempónk ahhoz, hogy követni tudjuk őket, így adódik valamilyen lehetőségünk.”

Verstappen nem titkolja, hogy a győzelmen kívül számára minden más eredmény érdektelen.

„A kihívást élvezem, de szeretnék a legjobb lenni. Jelenleg azt érzem, hogy üldözők vagyunk, és viszonylag nehéz hétvégéink vannak. Nem hátrálok meg a harctól, de jelenleg kissé szorult helyzetben vagyunk.”

Hogy a várhatóan melegebb vasárnapi időjárás hogyan változtathat az erőviszonyokon, arra Verstappen az alábbi választ adta.

„Meglátjuk. Az utóbbi néhány fordulón a McLaren az időmérőhöz képest kifejezetten jó versenytempót mutatott. Ma viszonylag hűvös volt az eső miatt, de holnap egészen más körülmények várhatók. Bízom benne, hogy ez kedvezni fog számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!