Verstappen: Olyan volt, mint a régi szép időkben! - F1VILÁG.HU

Verstappen: Olyan volt, mint a régi szép időkben!

HIRDETÉS
Magabiztos győzelmet szerzett a Forma-1-es Amerikai Nagydíj sprintfutamán Max Verstappen: a holland a leintés után tréfásan megjegyezte, olyan volt, mintha a Red Bull „visszatért volna a régi szép időkbe”.

Verstappen a pole pozícióból rajtolt a sprinten, elsősége pedig valójában sosem volt veszélyben: Lando Norris ugyan a rajt után a 4. helyről feljött másodiknak, de a háromszoros világbajnok gyorsan kényelmes előnyt épített ki magának, miközben Norris végül csak a 3. helyen zárt, miután Carlos Sainz az utolsó körnben megelőzte őt.

Verstappen így idén eddig az összes sprintfutamon győzni tudott, és most már 54 pontos előnnyel vezeti a Forma-1-es világbajnokságot Norris előtt.

Bár csak egy sprintfutamról volt szó, ez volt Verstappen első futamgyőzelme az osztrák nagydíjhétvégén elért sprintgyőzelme óta.

„Nem volt túl rossz, olyan volt, mint a régi szép időkben” – tréfálkozott Verstappen a futam után. „Nagyon elégedett vagyok a mai nappal. Ha az egész versenyt nézzük, a Ferrari is nagyon gyors volt. De végre megint csak versenyeztünk. Általában a versenyen mindig hátrafelé figyelünk, de most saját magunkkal foglalkozhattunk.”

A sprintfutamokat 2021-ben vezették be az F1-ben, azóta pedig Verstappen 16-ból 11-et nyert meg, és bár korábban élesen bírálta ezt a formátumot, mégis kiemelkedően teljesít ezeken a futamokon.

Amikor arról kérdezték, miért szerepel ilyen jól a sprintversenyeken, Verstappen tréfás választ adott: „Valószínűleg azért, mert nem szeretem őket!” – nevetett a 27 éves pilóta.

„Mindig nagyon hektikus hétvége az ilyen, hogy az autót a megfelelő tartományba hozzuk. De szerencsére azokban az esetekben, amikor sprintünk volt, az autónk jól működött. Persze, nagyobb a nyomás, hogy jól teljesítsünk, de szerencsére ez eddig nekünk bevált.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Olyan volt, mint a régi szép időkben!
Horner szerint teljesen egyértelmű, hogy Norris büntetést érdemelt
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!