Verstappen szeretné megfordítani az erőviszonyokat - F1VILÁG.HU

Verstappen szeretné megfordítani az erőviszonyokat

HIRDETÉS
Max Verstappen a Szingapúri Nagydíjon sorozatban negyedik alkalommal fejezett be F1-es futamot Lando Norris mögött, így egyre csökken az előnye a világbajnoki tabellán.

Jól sikerült a kármentés a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon Max Verstappen számára, aki egy rendkívül gyenge pénteki nap után a második rajtpozícióból közvetlenül a domináló Lando Norris mögött fejezte be a 62 körös futamot. A holland pilóta elégedett az eredménnyel, de szeretné, ha a kármentés helyett rövidesen a Red Bull ismét képes lenne futamokat nyerni.

„Lényegében az egész versenyt egymagam teljesítettem. Egyszerűen csak próbáltam a lehető legjobbat nyújtani, és a végéig a saját tempómat autózni. Az első etapom a gumikopás miatt eléggé nehéz volt. A második jobban alakult, akkor jobban éreztem magam az autóban. Szerintem a második helyezés egy jó eredmény egy olyan helyszínen, ahol tudtuk, hogy szenvedni fogunk. Örülünk az eredménynek, és most megpróbálunk tovább javulni.”

Verstappen világbajnoki küzdelmét a Red Bull testvércsapata, a Visa RB is meg tudta némileg támogatni azzal, hogy a verseny utolsó köreiben Daniel Ricciardo friss lágy keverékű abroncsokra váltva elvette Norristól a leggyorsabb körért járó egy pontot. Verstappen előnye így 51 helyett 52 pont Norrisszal szemben.

„Igen, de a helyzet bármikor nagyon gyorsan megváltozhat. Emiatt tovább kell próbálkoznunk, és egy ponton meg is kellene fordítanunk a tendenciát, hogy ne mindig mögöttük végezzünk. Meglátjuk, ez hogy sikerül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!