Friss hírek

Vettel átigazolhat a Red Bull Racinghez

A Red Bull támogatottja, Sebastian Vettel nagy valószínűséggel a cég elsőszámú csapatában folytatja pályafutását a jövő évben, miután az elmúlt három versenyen mutatott teljesítményével lenyűgözte a vezetőséget.

A Red Bull támogatottja, Sebastian Vettel nagy valószínűséggel a cég elsőszámú csapatában folytatja pályafutását a jövő évben, miután az elmúlt három versenyen mutatott teljesítményével lenyűgözte a vezetőséget.

Annak ellenére, hogy még egyetlen versenyt sem fejezett be az idei évben, a húsz éves pilóta kiváló teljesítményt nyújtott, amivel felkeltette a Red Bull vezetőségének figyelmét.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko bevallotta, igen nagy a valószínűsége annak, hogy Vettel a Red Bull Racing színeiben folytatja pályafutását a 2009-es idényben.

“Úgy gondolom, hogy jó esély van erre” – mondta Marko az Autosportnak. “Egy különleges versenyző, és különösen jól képzett fiatal kora ellenére. Agresszív tud lenni az autóban, de emellett technikás és maximálisan felkészült. A Red Bull immáron nyolc éve mögötte áll, és további évekre van szerződés a német versenyzővel.”

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost szintén dicsérő szavakkal illette Vettelt, és elmondta, hogy véleménye szerint a német pilóta akár már a jövő évben harcba szállhat a győzelemért.

“Ő az egyik legjobb fiatal versenyző. 15 éve versenyez, így hatalmas tapasztalattal rendelkezik. Emelett nagyon okos és szerintem ez a sikerének kulcsa. Sebastian sokkal magasabb szinten van, mint más versenyzők, mind az autóban, mind az autón kívül.”

“Tisztában van azzal, hogy jól tudja végezni munkáját, ha egy megfelelő autó van alatta. Már bizonyította tehetségét, és minden azon múlik, milyen lesz az autója a jövő évben, de akár élmenő is lehet.”

A Toro Rosso résztulajdonosa, Gerhard Berger elárulta, Michael Schumacherre emlékezteti Vettel.

“Michael látta őt egy gokart versenyen és már akkor felismerte a benne rejlő erőt, ami később be is igazolódott” – mondta Berger az Autosportnak.

“Bizonyos szempontból hasonlóak, mindketten nyugodtak, folyamatosan javulnak a hétvége alatt és hozzák az elvárt eredményeket. Pontosan tudják, mit csináltak az autóval és azt megfelelően el tudják magyarázni a mérnököknek. Én egy nagyon kritikus ember vagyok, azonban nehezen találok olyat, ami hiányozna belőle, kivéve talán a tapasztalat.”

“Ő a földön jár, magabiztos, de nem arrogáns. A csapat szereti őt, ő a hős. Egyenlő bánásmódban részesítjük versenyzőinket, de Sebastian régebb óta van a csapattal és a srácok szereik őt” – mondta Berger, aki azt is bevallotta, hogy bár szerződése van a Red Bullal, nem tudja, hogy a német versenyző hol folytatja pályafutását a következő évben.

“A következő három évre szerződése van a Red Bullal és nem a Red Bull Racinggel. Azt azonban nem tudom, hol folytatja jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!