Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel nem aggódik a Toro Rosso jövője miatt

Sebastian Vettel elmondása szerint egyáltalán nem aggódik azért, hogy a Red Bull biradalom feje, Dietrich Mateschitz el akarja adni fiókcsapatát, a Scuderia Toro Rossót.

Sebastian Vettel elmondása szerint egyáltalán nem aggódik azért, hogy a Red Bull biradalom feje, Dietrich Mateschitz el akarja adni fiókcsapatát, a Scuderia Toro Rossót.

A Red Bull főnök még a hónap elején közölte, tervei szerint eladja az olasz bázisú csapatot, mert a jövőben egy csapatra, a Red Bull Racingre szeretne koncentrálni.

Vettel, akinek három évre szóló szerződése van az energiaital-gyárosokkal, bevallotta, hogy bár meglepte a hír, egyáltalán nem aggódik a jövő miatt.

“Nagyon meglepett” – mondta Vettel a Forma-1 hivatalos weboldalán. “Mint pilóta, általában te vagy az utolsók egyike, akik tudomást szereznek a csapatban történt eseményekről. Mint bárki más, én is a sajtóból értesültem a dologról.”

“Mikor látod, hogy a szerelők keményen dolgoznak azon, hogy a lehető legjobban felkészítsék az autódat a versenyre, nem gondolsz arra, hogy mi fog történni a csapattal mondjuk 2-3 év múlva – mindenki mindig az adott pillanatra koncentrál.”

A Toro Rosso német versenyzője, aki eddig kiválóan teljesít a tavalyi autóval, hangsúlyozta, még nem gondol arra, hol folytatja pályafutását a jövőben.

“Nem nagyon szoktam beszélni a szerződésemről. Örülök annak, ahol most vagyok, és csakis a jelenlegi csapatomra koncentrálok. A versenyek teljes odafigyelést igényelnek, és ez most számomra a legfontosabb” – mondta Vettel. “Mindig az volt a filozófiám, hogy lépésről lépésre haladjak és hozzam ki magadból a legjobbat.”

A német pilóta azt is bevallotta, hogy a tavalyi évben kapcsolatba került a McLaren Mercedes versenyistállóval egy esetleges szerződéskötés reményében, ám végül a Red Bull az útjába állt, amit így utólag nem is bán.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!