Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Webber elégedett az új Red Bull megbízhatóságával

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber teljes mértékben elégedett az RB4 eddigi teszteken mutatott megbízhatóságával, és úgy érzi, csapatának sikerült megoldást találnia a tavalyi problémákra.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber teljes mértékben elégedett az RB4 eddigi teszteken mutatott megbízhatóságával, és úgy érzi, csapatának sikerült megoldást találnia a tavalyi problémákra.

Az osztrák tulajdonban lévő alakulatot számos megbízhatósági probléma hátráltatta a tavalyi évben, pedig teljesítménye alapján jobb helyen is végezhetett volna az összetettben.

A Red Bull Racing duója, Mark Webber és David Coulthard összesen nyolc alkalommal adta fel a versenyt mechanikai meghibásodás miatt a 2007-es idényben, így a vezetőség mindent megtett annak érdekében, hogy az RB4 megbízhatóbb legyen elődjénél az idei évben.

Webber azonban úgy gondolja, sikerült előrelépést elérniük ezen a területen, így elégedettségének adott hangot az elmúlt tesztprogramokat követően.

“A megbízhatóságunkkal eddig minden a legnagyobb rendben” – mondta az ausztrál versenyző hazájában. “Volt néhány kisebb problémánk a Renault motorokkal, amik miatt néha megálltunk a pályán, de a váltó eddig tökéletesen muzsikál, és úgy tűnik, sikerült megoldást találnunk a tavalyi problémákra.”

“Az új elemek jól muzsikálnak, így elégedettek vagyunk. Bízunk benne, hogy hosszú idő után ismét egy megbízható autóval vághatunk neki az idei szezonnak” – tette hozzá Webber, aki szerint a McLaren és a Ferrari toronymagasan a többiek előtt van a mezőnyben, és még a BMW-nek sem lesz könnyű dolga, ha harcba akar szállni a két élmenővel.

“Nem lesz egyszerű a csapatok dolga. A BMW nagyon keményen dolgozik, hogy harcba tudjon szállni a Ferrarival és a McLarennel, de nem lesz könnyű helyzetben. Annak ellenére, hogy már korán leállították a tavalyi autó fejlesztéseit, hogy az idei autóval foglalkozhassanak – ahogy azt mi is tettük –, nem olyan gyorsak, ahogy arra korábban számítottak.”

“Bár sokat fejlődtek az elmúlt tesztek óta, nem hiszem, hogy olyan pozícióban lennének, hogy harcba tudnának szállni a Ferrarival és a McLarennel, pedig sokan tőlük várják a csodát, ami szerintem nem fog bekövetkezni az idei évben” – tette hozzá Webber.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!