Friss hírek

Webber volt a leggyorsabb az esős Barcelonában

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber végzett az élen az e heti tesztek zárónapján Barcelonában, ahol eső fogadta a még helyszínen maradt csapatokat. Webber mögött Kovalainen és Raikkönen végzett.

A Red Bull Racing ausztrál versenyzője, Mark Webber végzett az élen az e heti tesztek zárónapján Barcelonában, ahol eső fogadta a még helyszínen maradt csapatokat. Webber mögött Kovalainen és Raikkönen végzett.

Mark Webber dominanciájával ért véget ez e heti tesztprogram Barcelonában.

Az ausztrál versenyző legjobb idejét még az eső előtt futotta meg, így kerülhetett előnybe a többiekkel szembe.

A reggeli esőzések után, a délelőtti edzés elején szinte teljesen száraz volt az aszfalt, ekkor teljesítette Webber leggyorsabb körét, még mielőtt délután leszakadt volna az ég.

Így történhetett meg, hogy a Red Bull versenyzője több mint 1,5 másodpercet adott a McLaren finn versenyzőjének, Heikki Kovalainennek, aki legjobb idejét a nap végén futotta meg, mikor a pálya ismét kezdett felszáradni.

Az összes versenyző a Bridgestone intermediate abroncsaival körözött a nap folyamán.

Kimi Raikkönen, aki Michael Schumachertől vette át a Ferrari volánját, mindössze csak 34 kört teljesített első és egyben utolsó tesztnapján, melyet a harmadik helyen zárt.

A BMW Sauber lengyel versenyzője, Robert Kubica végzett a negyedik helyen, akit Jenson Button követett az ötödik pozícióban.

Az egyetlen piros zászló a Williams újonca, Kazuki Nakajima miatt került elő, miután Toyota motorja megadta magát az első kanyarban a délután folyamán. Mindezek ellenére a japán versenyző volt a mai nap legaktívabbja a maga 61 megtett körével.

Jarno Trulli az utolsó helyen végzett a Toyotával, miután 18 kört teljesített.

A Toro Rosso és a Force India kihagyta a mai tesztet. Az olasz gárda azért volt kénytelen idő előtt befejezni tesztprogramját, mert Sebastien Bourdais tegnap csúnyán összetörte autóját. Az indiai kiscsapat pedig a rossz időjárás miatt pakolt össze és távozott a helyszínről.

Teszteredmények, Barcelona, 4. nap

 1. Webber    Red Bull-Renault   (B) 1:21.953  37
 2. Kovalainen  McLaren-Mercedes   (B) 1:23.589  34
 3. Raikkonen   Ferrari       (B) 1:23.619  34
 4. Kubica    BMW-Sauber      (B) 1:24.715  32
 5. Button    Honda        (B) 1:24.873  41
 6. Nakajima   Williams-Toyota   (B) 1:24.927  62
 7. Piquet    Renault       (B) 1:26.100  61
 8. Trulli    Toyota        (B) 1:32.150  18

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!