Wolff: Nem tudunk még minden pályán a győzelemért harcolni - F1VILÁG.HU

Wolff: Nem tudunk még minden pályán a győzelemért harcolni

HIRDETÉS
A legutóbbi versenyeken szerzett győzelmek után nagy lendülettel érkezett meg Magyarországra a Mercedes csapata, Toto Wolff azonban óvatosságra int, elmondása szerint ugyanis még nincs olyan autójuk, mellyel minden helyszínen a győzelemért szállhatnak harcba.

A német istálló Ausztriában George Russell, Nagy-Britanniában pedig Lewis Hamilton révén tudott győzni — utóbbi helyszínen ráadásul erőből sikerült legyűrni az ellenfeleket. Az F1-es mezőny ezen a hétvégén egy jelentősen eltérő karakterisztikájú pályán, a mogyoródi Hungaroringen vendégeskedik, Toto Wolff pedig azt mondja, magabiztosan érkeztek meg hazánkba.

„Lendülettel vágunk neki a következő dupla fordulónak” — magyarázta a Mercedes-főnök. „Az utóbbi versenyeken folyamatosan fejlődtünk a W15-össel. Ez vezetett a kiemelkedő eredményekhez Ausztriában és Silverstone-ban. Azonban tudjuk, hogy még nincs olyan autónk, amellyel minden hétvégén győzelemért harcolhatnánk. A csapat keményen dolgozik azon, hogy további teljesítménynövekedést érjünk el, ami remélhetőleg lehetővé teszi számunkra ezt. Ezek az erőfeszítések folytatódnak a következő két versenyen, illetve egészen a nyári gyárbezárásig.”

Wolff hozzátette, a magyarországi hétvége remek lehetőséget kínál arra, hogy ellenőrizzék, milyen fejlődést tudtak elérni az olyan típusú kanyarokban, mint amilyenekkel a Hungaroring is rendelkezik.

„A Hungaroring karakterében különbözik a legutóbbi néhány pályától. Silverstone-nal ellentétben sok szűk és kanyargós szakasz található rajta, mindössze egy jelentős egyenes van. Azonban van néhány nagy sebességű kanyar is, ezért kiváló tesztje lesz az általunk elért fejlődésnek ebben a kanyarsebesség-tartományában. A hétvégén arra összpontosítunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük. Reméljük, hogy megtartjuk ezt a pozitív irányt és a lehető legerősebben zárjuk a szezon első felét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!