Wolff szerint Hamiltonnak nem lesznek nehézségei a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Wolff szerint Hamiltonnak nem lesznek nehézségei a Ferrarinál

HIRDETÉS
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint tévednek azok, akik azt gondolják, hogy Lewis Hamiltonnak nehézségei lehetnek a Ferrarinál. Hamilton 12 év után hagyja el a Mercedest a szezon végén, hogy csatlakozzon az olasz istűállóhoz, ahol Charles Leclerc csapattársa lesz. Ez lesz az első alkalom, hogy a hétszeres világbajnok nem egy brit központú csapatban versenyez, hiszen karrierjét 2007-ben a McLarennél kezdte.

Néhányan azt jósolják, hogy Hamiltonnak kihívást jelenthet majd alkalmazkodni a maranellói csapathoz és annak kultúrájához. Wolff azonban biztos benne, hogy Hamilton gyorsan hozzászokik majd az új környezethez.

„Sokan mondják, hogy nagyon nehéz lesz” – magyarázta Wolff. „De szerintem ha azt mondják, hogy nagyon nehéz lesz, akkor gyakran az ellenkezője igaz. A Ferrari egy nagyszerű csapat, remek emberekkel, sok érzelemmel és szenvedéllyel, és ezzel együtt jár a nyomás is. De hiszem, hogy megtalálják majd az együttműködés módját.”

Hamilton már az év elején kifejtette, hogy nem törődik a szkeptikusok véleményével, és biztos a döntésében.

„Soha nem volt olyan pillanat, amikor megkérdőjeleztem volna ezt a döntést, és nem hagyom, hogy mások véleménye befolyásoljon” – mondta Hamilton. „Még most is vannak, akik továbbra is képtelenségeket beszélnek, és ez egész évben így lesz. De én csak azt fogom tenni, amit korábban is tettem. Csak te tudhatod, hogy mi a helyes számodra. Számomra ez egy izgalmas időszak lesz.”

Wolff hozzátette, hogy Hamiltonhoz fűződő érzelmi kötődésük valószínűleg örökké megmarad, de izgatottan várja a Mercedesnél bekövetkező pilótaváltást is, hiszen a fiatal olasz tehetség, Andrea Kimi Antonelli lesz Hamilton utódja.

„Fantasztikus 12 évünk volt Lewisszal” – folytatta Wolff. „Mindig is a család része lesz. De természetesen, mint versenytárs, amikor jövőre megpróbáljuk legyőzni, Kimi csatlakozása George mellé lendületet ad a csapatnak, fiatalosságot és frissességet hoz. Érezhető a mosoly a csapatban, amikor egy 18 éves ül az autóban.”

A Mercedes-főnök ugyanakkor elismerte, hogy lesznek pillanatok, amikor Hamilton tapasztalata hasznos lenne a csapat számára, de biztos abban, hogy Antonelli gyorsan tanul majd.

„Kimi előtt meredek tanulási görbe áll, de ez a helyes döntés a csapat számára, és nincs egyetlen ember sem, aki másképp csinálta volna” – zárta Wolff.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!