Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Wurz végleg befejezte aktív versenyzői pályafutását

Alexander Wurz cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint megbánta volna, hogy bejelentette visszavonulását, éppen ezért fogadta el a Honda Racing tesztpilótai ajánlatát.

Alexander Wurz cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint megbánta volna, hogy bejelentette visszavonulását, éppen ezért fogadta el a Honda Racing tesztpilótai ajánlatát.

Az osztrák versenyző a tavalyi szezon utolsó előtti állomásának helyet adó Kínai Nagydíjon jelentette be visszavonulását, illetve azt, hogy a jövőben a más szériákra koncentrál.

Éppen ezért volt meglepő a bejelentés, miszerint ő lesz a Honda Racing teszt- és tartalékversenyzője a 2008-as idényben.

Bár ez azt is jelenti egyben, hogy minden egyes versenyen részt kell vennie, Wurz elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy a tavalyi év vége előtt bejelentette visszavonulását.

“Befejeztem aktív Forma-1-es versenyzői pályafutásomat, de mindig is hangoztattam, szeretek tesztelni, és részt venni a fejlesztésekben” – mondta az osztrák pilóta hivatalos weboldalán.

“Nem voltam benne biztos, hogy elég erőm lenne ahhoz, hogy egy teljes szezont végigcsináljak. Azt mindenkinek tudnia kell, hogy azok a dolgok, amiket mi pilóták nagyon szeretünk – ezekkel az autókkal vezetni, és a határon autózni – csak tíz százalékát teszik ki annak, amit valójában csinálnunk kell.”

“Természetesen szeretek vezetni. Jött egy remek lehetőség, a Honda tesztpilótai állást kínált nekem, amit azonnal el is fogadtam, hiszen a csapat kiváló szakembereket gyűjtött maga köré az elmúlt években. A Honda család részese lenni remek dolog, mindig is erre vágytam.”

Wurz azt is megerősítette, indulni fog az idei Le Mans-i 24 órás versenyen, és bár a Peugeot a nagy favorit, egyelőre még nem árulhat el részleteket.

“Csak akkor beszélhetek erről, ha a csapat már hivatalosan is bejelentette felállását. Azonban annyi biztos, hogy ott leszek a versenyen, azon a viadalom, amely karrierem kezdete óta nagyon izgat” – tette hozzá Alex.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!