Zöld utat kaptak a Caterham fejlesztései

A Caterham Forma-1-es csapatának új tulajdonosai zöld utat adtak a leafieldi alakulat új fejlesztési csomagjához, mely várhatóan a Belga Nagydíjon debütál majd a versenygépeken.


A Caterham Forma-1-es csapatának új tulajdonosai zöld utat adtak a leafieldi alakulat új fejlesztési csomagjához, mely várhatóan a Belga Nagydíjon debütál majd a versenygépeken.

A csapatot nemrégiben egy svájci és közel-keleti befektetőkből álló csoport vásárolta fel, kiknek célja nem más, minthogy a Caterham az idei bajnokságot a legjobb tíz között zárja.

Mivel az istálló tavaly tizenegyedik lett a szezon végén, nagyjából 20 millió fontot veszítene azzal, ha idén nem tudna jobban szerepelni.

Pontosan ez az oka annak, hogy a Caterham komoly fejlesztésekkel akar riválisai elé kerülni – a cél természetesen nem más, minthogy a bajnokság második felében felülmúlják a Marussiát és a Saubert.

„Szeretnék új fejlesztéseket, igen, amilyen hamar csak lehet” – mondta Christijan Albers, az istálló új csapatfőnöke.

„Nem lesz könnyű, hiszen mindig sokba kerülnek, de dolgozunk már ezen.”

Amikor Alberst arról faggatták, a csapat jövője szempontjából létfontosságú volna-e, hogy a legjobb tízben zárja az idei szezont, így felelt: „Természetesen, persze nem mondom azt, hogy világbajnokok leszünk, mert az csak duma lenne.”

„Reálisan kell látnunk a helyzetet. Egy egészséges környezetet kell kialakítanunk először, melyben a túlélés a cél, és onnan építkezhetünk. Keményen kell nyomnunk. A prioritás számomra az, hogy ésszerű anyagi keretek közt annyi fejlesztést vonultassunk fel, amennyit csak lehet.”

Albers kinevezése egyébként sokakat meglepett F1-es berkekben, a korábbi versenyző pedig tudja, nagy kihívás vár rá.

„Imádom, hogy mennyi embert meglepett az, hogy besétáltam ide. Jó ideje gondolkodtam rajta, de néha az életben gyorsan elmegy a vonat, szóval vagy be kell lépni, vagy várni kell. Ha nem hinnék benne, nem csinálnám. Óriási és kemény kihívás ez, de készen állok a harcra, mint ahogy a csapat is, mely körülöttem áll.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései