Zöld utat kaptak a Caterham fejlesztései - F1VILÁG.HU

Zöld utat kaptak a Caterham fejlesztései

HIRDETÉS

A Caterham Forma-1-es csapatának új tulajdonosai zöld utat adtak a leafieldi alakulat új fejlesztési csomagjához, mely várhatóan a Belga Nagydíjon debütál majd a versenygépeken.


A Caterham Forma-1-es csapatának új tulajdonosai zöld utat adtak a leafieldi alakulat új fejlesztési csomagjához, mely várhatóan a Belga Nagydíjon debütál majd a versenygépeken.

A csapatot nemrégiben egy svájci és közel-keleti befektetőkből álló csoport vásárolta fel, kiknek célja nem más, minthogy a Caterham az idei bajnokságot a legjobb tíz között zárja.

Mivel az istálló tavaly tizenegyedik lett a szezon végén, nagyjából 20 millió fontot veszítene azzal, ha idén nem tudna jobban szerepelni.

Pontosan ez az oka annak, hogy a Caterham komoly fejlesztésekkel akar riválisai elé kerülni – a cél természetesen nem más, minthogy a bajnokság második felében felülmúlják a Marussiát és a Saubert.

„Szeretnék új fejlesztéseket, igen, amilyen hamar csak lehet” – mondta Christijan Albers, az istálló új csapatfőnöke.

„Nem lesz könnyű, hiszen mindig sokba kerülnek, de dolgozunk már ezen.”

Amikor Alberst arról faggatták, a csapat jövője szempontjából létfontosságú volna-e, hogy a legjobb tízben zárja az idei szezont, így felelt: „Természetesen, persze nem mondom azt, hogy világbajnokok leszünk, mert az csak duma lenne.”

„Reálisan kell látnunk a helyzetet. Egy egészséges környezetet kell kialakítanunk először, melyben a túlélés a cél, és onnan építkezhetünk. Keményen kell nyomnunk. A prioritás számomra az, hogy ésszerű anyagi keretek közt annyi fejlesztést vonultassunk fel, amennyit csak lehet.”

Albers kinevezése egyébként sokakat meglepett F1-es berkekben, a korábbi versenyző pedig tudja, nagy kihívás vár rá.

Hirdetés

„Imádom, hogy mennyi embert meglepett az, hogy besétáltam ide. Jó ideje gondolkodtam rajta, de néha az életben gyorsan elmegy a vonat, szóval vagy be kell lépni, vagy várni kell. Ha nem hinnék benne, nem csinálnám. Óriási és kemény kihívás ez, de készen állok a harcra, mint ahogy a csapat is, mely körülöttem áll.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!