Az idei sikerek maradásra kényszerítik Verstappent - F1VILÁG.HU

Az idei sikerek maradásra kényszerítik Verstappent

HIRDETÉS
A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner elárulta, nem tud arról, hogy a Mercedes megkereste volna versenyzőjüket, Max Verstappent, ugyanakkor leszögezte, elég világos a helyzet a holland jövőjét illetően.
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 02: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during practice for the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on August 02, 2019 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-214V5MEGH2111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Verstappen jelenleg érvényes szerződése 2020 végén jár le, ám úgy tudni, korábban egy záradék lehetővé tette volna számára, hogy már az idei szezont követően elhagyja a Red Bullt. Emiatt sokat pletykáltak arról, Verstappen jövőre Valtteri Bottas helyét is átvehetni a Mercedesnél.

A holland versenyző idén két versenyt nyert már, a távozási feltétel határidejeként pedig a nyári szünetet emlegették. A teljesítményzáradék vélhetően a győzelmek számával, illetve a bajnoki tabellán elfoglalt helyezéssel áll összefüggésben. Verstappen jelenleg 3. a pontversenyben.

„Úgy tűnik, mindenképpen nálunk folytatja” – mondta Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója, majd az ORF televíziónak nyilatkozva hozzátette: „Ahhoz, hogy ez a kilépési záradék érvénybe lépjen, rendkívüli körülményeknek kellene történniük a most vasárnapi versenyen. Szóval nem aggódunk. De ha életbe is lép, az sem jelenti azt feltétlenül, hogy Max távozik.”

A Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert a Hungaroringen arról kérdezték, a Mercedes megkereste-e Verstappent egy jövő évi versenyzői üléssel kapcsolatban

„Toto biztosan nem beszélt nekem erről. De szinte az összes versenyzővel szóba áll a rajtrácson, szóval ha lenne is egyeztetés, az közvetlenül történne, nem a csapaton keresztül” – mondta Horner, majd válaszolt arra is, véleménye szerint jót tenne-e a sportnak, ha Lewis Hamilton és Verstpapen egy csapatnál versenyeznének.

„Maxszel kapcsolatban világos a helyzet, és mint az összes többi versenyzőnél, az ő esetében is vannak érzékeny pontok. De hogy ez a két versenyző egy csapatban lenne… Lewistól sem hallottam, hogy csatlakozna hozzánk a jövő évre.”

„Vannak pozitívumai és negatívumai is az ilyen dolgoknak. Alapvetően az ideális az, ha a csapatok fej-fej mellett küzdenek egymással, a versenyzők pedig szerves részét képezik egy csapatnak. Jó lenne látni, hogy a Ferrari a saját versenyzőivel, a Red Bull a saját versenyzőivel, és a Mercedes a saját versenyzőivel harcol egymás ellen, bárki is legyen a csapatnál. Nem feltétlenül van szükség arra, hogy két adott pilóta ugyanannál a csapatnál versenyezzen.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén a Hungaroringen vendégeskedik, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a Magyar Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!