Hamilton úgy érzi, versenybaleset volt... - F1VILÁG.HU

Hamilton úgy érzi, versenybaleset volt…

HIRDETÉS
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton nem érzi úgy, hogy büntetést érdemelt volna a Forma-1-es Osztrák Nagydíjon azért, mert összeütközött Alexander Albonnal.

A brit versenyző nehéz hétvégén van túl: a spielbergi időmérő edzésen a 2. helyen végzett csapattársa, Valtteri Bottas mögött, vasárnap azonban 3 rajthelyes büntetést kapott, mert figyelmen kívül hagyta a sárga zászlós jelzést a kvalifikáción.

Hamilton így az 5. helyről vágott neki a versenynek, melynek nagy részében csapattársa mögött autózott a 2. helyen. A futam hajrájában aztán a friss gumikon köröző Alex Albon támadást indított ellene, a manőver közben pedig a két autó összeütközött.

A versenybírók 5 másodperces időbüntetéssel sújtották Hamiltont, aki így csak a 4. helyen zárta a szezonnyitó futamot.

A Mercedes versenyzője elismerte, ez nem az ő hétvégéje volt, azzal azonban nem feltétlenül ért egyet, hogy büntetést kapott az Albonnal való ütközésért.

„Nem volt valami nagyszerű hétvégém…” – mondta a hatszoros világbajnok.

„Szerintem a szombati teljes mértékben az én hibám volt. Egy kicsit furcsa volt ma, hogy a felkészülésem során hirtelen kaptam egy büntetést, de ez van, nem zökkentett ki a dolog.”

„Inkább csak arra biztatott, hogy pályára guruljak, és a tőlem telhető legjobbat nyújtsam. Úgy érzem, így is tettem, és nyilván nagyszerű tempóm volt, amivel felzárkóztam Valtterire.”

„Nagyon balszerencsés forgatókönyv alakult ki Alexszel. El sem hiszem, hogy megint összeakadtunk, de én úgy éreztem, hogy versenybaleset történt.”

„De akárhogy is legyen, elfogadok bármilyen büntetést, ha úgy érzik, megérdemlem, és továbblépek.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton úgy érzi, versenybaleset volt…
Nem a fejlesztésekkel van baj: Kiderült, mi okozta a Mercedes austini küszködését
A Ferrari-főnök szerint Mexikóban is szoros lesz a csata a győzelemért!
McLaren: A csapatutasításokkal a jövőbeli sikereinket tennénk kockára
Horner azonnali fejlődést vár Pereztől

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!