Óvott a Racing Point autói ellen a Renault! - F1VILÁG.HU

Óvott a Racing Point autói ellen a Renault!

HIRDETÉS
Óvást nyújtott be a Racing Point versenyautói ellen a vasárnapi Stájer Nagydíjat követően a Renault Forma-1-es csapata.

A francia istálló már az év eleje óta panaszkodik a silverstone-i istálló versenygépeire, azok ugyanis kísértetiesen hasonlítanak a Mercedes tavalyi, világbajnok autójára.

A hasonlóság pedig nem véletlen: a Racing Point szoros technikai partnerségben áll a német istállóval, az idei évben pedig egyértelműen a Mercedes koncepcióját követték az autó fejlesztése során.

Bár a Racing Point idei, illetve a Mercedes tavalyi autója a színt leszámítva a megtévesztésig hasonlít egymásra, a silverstone-i csapat mindenben a szabályoknak megfelelően járt el. Ezt korábban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megerősítette azok után, hogy ellátogatott az istálló gyárába, és összevetette a két autó tervrajzait.

A Renault mégis elégedetlen, és már hetekkel ezelőtt kilátásba helyezett egy óvást – amit a vasárnapi Stájer Nagydíj után végül meg is tett.

A Renault óvásában az szerepel, gyanúja szerint a Racing Point megszegte a sportszabályzatot azzal, hogy nemcsak olyan alkatrészeket használ autóiban, melyek átvételét egy másik csapattól a regulák lehetővé teszik.

A Renault állítása szerint a Mercedes koncepciójának másolásával a Racing Point azt a szabályt is megszegte, miszerint „egy tervezés kiszervezése során az a bizonyos harmadik fél nem lehet versenytárs, vagy pedig olyan fél, mely közvetetett vagy közvetlen módon listázott alkatrészeket tervez bármely résztvevő számára”.

A Racing Point kiválóan szerepelt a vasárnapi futamon: Sergio Perez a 17. helyről rajtolva lett 6., Lance Stroll pedig a 7. pozícióban zárt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Óvott a Racing Point autói ellen a Renault!
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!