F170

Óvott a Racing Point autói ellen a Renault!

Lance Stroll, Racing Point RP20 and Sergio Perez, Racing Point RP20
Fotó: Racing Point
Óvást nyújtott be a Racing Point versenyautói ellen a vasárnapi Stájer Nagydíjat követően a Renault Forma-1-es csapata.

A francia istálló már az év eleje óta panaszkodik a silverstone-i istálló versenygépeire, azok ugyanis kísértetiesen hasonlítanak a Mercedes tavalyi, világbajnok autójára.

A hasonlóság pedig nem véletlen: a Racing Point szoros technikai partnerségben áll a német istállóval, az idei évben pedig egyértelműen a Mercedes koncepcióját követték az autó fejlesztése során.

Bár a Racing Point idei, illetve a Mercedes tavalyi autója a színt leszámítva a megtévesztésig hasonlít egymásra, a silverstone-i csapat mindenben a szabályoknak megfelelően járt el. Ezt korábban a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is megerősítette azok után, hogy ellátogatott az istálló gyárába, és összevetette a két autó tervrajzait.

A Renault mégis elégedetlen, és már hetekkel ezelőtt kilátásba helyezett egy óvást – amit a vasárnapi Stájer Nagydíj után végül meg is tett.

A Renault óvásában az szerepel, gyanúja szerint a Racing Point megszegte a sportszabályzatot azzal, hogy nemcsak olyan alkatrészeket használ autóiban, melyek átvételét egy másik csapattól a regulák lehetővé teszik.

A Renault állítása szerint a Mercedes koncepciójának másolásával a Racing Point azt a szabályt is megszegte, miszerint „egy tervezés kiszervezése során az a bizonyos harmadik fél nem lehet versenytárs, vagy pedig olyan fél, mely közvetetett vagy közvetlen módon listázott alkatrészeket tervez bármely résztvevő számára”.

A Racing Point kiválóan szerepelt a vasárnapi futamon: Sergio Perez a 17. helyről rajtolva lett 6., Lance Stroll pedig a 7. pozícióban zárt.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS