A Ferrari elnöke 2022-ig nem számít győzelemre - F1VILÁG.HU

A Ferrari elnöke 2022-ig nem számít győzelemre

HIRDETÉS
2022-ig nem számít győzelemre a Forma-1-ben a Ferrari elnöke, John Elkann – a szakember türelmet kér a legendás istálló rajongóitól.

A Ferrari kiábrándító formában vágott neki a 2020-as idénynek, idei autója ugyanis egyértelműen rossz tervezés eredménye lett, mely miatt jelenleg nem tudja felvenni a versenyt a riválisokkal.

Mivel a koronavírus-járvány miatti költségcsökkentési intézkedések következtében a Ferrari nem is tud megfelelően reagálni, John Elkann elnök szerint arra kell fókuszálniuk, hogy 2022-ben, az új szabályok érkezésekor versenyképesek legyenek.

„A Ferrari nehéz időszakon megy keresztül, mely régebbre nyúlik vissza. 2008 óta nem nyertünk konstruktőri, 2007 óta pedig egyéni világbajnoki címet” – mondta Elkann a Gazzetta dello Sportnak adott interjúban.

„Volt azóta egy Red Bull-féle győzelmi sorozat az aerodinamikai képességüknek köszönhetően, és aztán egy Mercedes-éra a hibrid motortechnológiában rejlő nagyszerű képességeiknek hála.”

„Idén a projektben elkövetett hibáink miatt nem vagyunk versenyképesek. Volt számos strukturális gyengeségünk, amik már léteztek egy ideje aerodinamikai, illetve járműdinamikai téren. És a motorerőnket is elveszítettük.”

„A valóság az, hogy az autónk nem versenyképes. Ezt láthattuk a pályán, és látni is fogjuk még. Ma annak az alapjait fektetjük le, hogy újra versenyképesek legyünk, és visszatérjünk a győztesek útjára, amikor 2022-ben változnak a szabályok. Ebben biztos vagyok.”

Elkann azt mondja, az, hogy 2021-re gyakorlatilag befagyasztják a kasztnikat a Forma-1-ben, szintén jelentős szerepet játszik abban, hogy nem tudnak hamarabb formába lendülni.

Arra a kérdésre, hogy ez mennyire bünteti a Ferrarit, az elnök így felelt: „Nagyon, ha azt nézzük, hogy igazán gyengén kezdtünk.”

„Reálisan kell látnunk a helyzetünket, és tisztában kell lennünk a strukturális gyengeségeinkkel, amelyekkel már egy évtized óta együtt élünk, és amiket csak kiemelt a hibrid erőforrásokra való átállás.”

Hirdetés

„Igent mondtunk a 2022-ben érkező új szabályokra, mert úgy hisszük, hogy az a helyes, ha minél nagyobb a versengés a Forma-1-en belül. A költségvetési plafon korlátaira nem úgy tekintünk, mint a győzelmi képességeinket korlátozó tényezőre. Kihívásként nézünk rá.”

„Mérnökeink, szerelőink és versenyzőink meg fogják találni az erőt és kreativitást ezen korlátok között, hogy a Ferrari ismét az élen legyen. Ami engem illet, az elmúlt 10 évben nem láttam ennyire erős kohéziót és szellemiséget.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Bár a rajongók feltehetően nem örülnek annak, hogy legalább másfél évig még várniuk kell a nagy áttörésre, Elkann szerint fontos, hogy nyíltak legyenek támogatóik felé.

„A rajongók ugyanúgy szenvednek, ahogy mi, de tudjuk, hogy közel állnak hozzánk. Ezért fontos hogy nyíltak és őszinték legyünk velük. Hosszú út vár ránk. Amikor Jean Todt elindította a győzelmi sorozatot 2000-ben, egy 20 éven át tartó nyeretlenségi szériából tértünk vissza. Neki is időbe telt azt követően, hogy 1993-ban landolt Maranellóban.”

„Ami fontos, hogy kohézióban dolgozzunk a pályán és azon kívül is, és lépésről lépésre építsük fel azt a Ferrarit, amit szeretnénk.”

Elkann ismét leszögezte, maximálisan bízik Mattia Binotto csapatfőnökben.

„Teljes a bizalom. Azért is, mert Mattia Binottónak megvan a tudása és a karaktere ahhoz, hogy elkezdjünk egy új győzelmi ciklust. Ő már ott volt a Ferrarinál Todtal és Schumival együtt. Tudja, hogyan kell győzni, és a jövő évtől kezdve két fiatal versenyzővel fog együtt dolgozni, akik ugyanolyan ambiciózusak, mint mi.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Ferrari elnöke 2022-ig nem számít győzelemre
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!