Vettel: Kezdenek beindulni a dolgok! - F1VILÁG.HU

Vettel: Kezdenek beindulni a dolgok!

HIRDETÉS
Kezdi egyre magabiztosabban érezi magát az Aston Martin versenyautójában Sebastian Vettel. A német versenyző a Portugál Nagydíj időmérő edzésén bejutott a legjobb 10 közé, a vasárnapi futamon pedig pontokért harcolna.

Az idei bajnokság nehezen indult a négyszeres világbajnok számára, habár többször hangoztatta, az első versenyek még a tanulásról szólnak számára, főleg azok után, hogy rengeteg pályaidőt veszített az előszezoni tesztelés során.

Vettel még most is barátkozik új munkaeszközével, a portimaói időmérőn viszont a nehéz körülmények ellenére bejutott a legjobb 10 közé, ami mindenképpen bizakodásra ad okot számára.

„Elégedettebb vagyok a mostani időmérő után! Kezdünk bekerülni a top 10-be, és nagy csatában leszünk majd a pontokért” – mondta magabiztosan a négyszeres világbajnok.

„Persze sok kemény munka vár még ránk, ám kezdenek beindulni a dolgok az én esetemben, kezd minden automatikusabbá válni, ami segít abban, hogy a vezetésre fókuszáljak. Még mindig tanulok az autóval kapcsolatban, de ma már kényelmesebben éreztem magam benne.”

„A körülmények nehezek voltak a napsütés ellenére: a széllökések eléggé kiszámíthatatlanok voltak, ami miatt sokszor elkönnyült az autó. A Q3-ban futott köröm nem volt a legjobb. A szélirány újra megváltozott, aminek eredményeképp veszítettem némi időt – és ez sokat jelent, ha ennyire szoros a középmezőny.”

„Összességében ez egy jobb időmérő volt számomra. Meglátjuk, mit tehetünk vasárnap!”

Vettel csapattársa, Lance Stroll csak a 17. helyet szerezte meg a szombati kvalifikáción.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Kezdenek beindulni a dolgok!
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!