Döntött Stroll helyetteséről az Aston Martin! - F1VILÁG.HU

Döntött Stroll helyetteséről az Aston Martin!

HIRDETÉS
Habár a minap olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Sebastian Vettel veheti át Lance Stroll helyét az Aston Martin Forma-1-es csapatánál, amennyiben a kanadai nem tud rajthoz állni Bahreinben, a brit istálló nemrég megerősítette, ebben az esetben tartalékosuk, Felipe Drugovich ül majd autóba.

Stroll nemrégiben kerékpáros edzés közben balesetet szenvedett, emiatt teljes egészében kénytelen volt kihagyni az előszezoni tesztelést. Egyelőre az is kérdés, hogy a rutinos versenyző a jövő hétvégi szezonnyitón autóba ülhet-e. Bár ezt nem erősítették meg hivatalosan, a hírek szerint Stroll elég komolyan megsérült a balesetben, sajtójelentések szerint mindkét csuklója eltört, és operálni is kellett.

Az Aston Martin szombaton rövid közleményt adott ki, ebben azt írják, a csapat továbbra is minden esélyt megad Strollnak arra, hogy versenyezzen. Bár nemrég Mike Krack utalt rá, ha a kanadai nem tud autóba ülni, Sebastian Vettel is esélyes lehet erre, a csapat most tisztázta, a német Bahreinben biztosan nem kap lehetőséget.

„Ha [Stroll] nem fog tudni versenyezni, akkor Felipe [Drugovich] fogja vezetni az AMR23-ast Fernando [Alonso] mellett” – áll a közleményben.

Drugovich az előszezoni tesztek során egy teljes napon át körözhetett az Aston Martin autójával, így valamelyest fel tudott készülni arra, hogy beugorjon Stroll helyére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Döntött Stroll helyetteséről az Aston Martin!
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!