Hamilton: Furcsa magunk mögött látni a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Hamilton: Furcsa magunk mögött látni a Ferrarit

HIRDETÉS
Saját formájához mérten meglehetősen jó eredményeket ért el vasárnap, Szaúd-Arábiában a Mercedes Forma-1-es csapata, Lewis Hamilton pedig kifejezetten örül annak, hogy maguk mögé tudták utasítani a Ferrarikat.

A hétszeres világbajnok csapattársa, George Russell mögött, az 5. helyen ért célba Dzsiddában, és bár a Mercedes továbbra sem azt a teljesítményt nyújtja, amit elvárna magától, Hamilton pedig egyáltalán nem érzi otthonosan magát az idei autóban, a hétvégi versenyből sikerült a legtöbbet kihozniuk.

Hamilton újságíróknak nyilatkozva elismerte, a szaúdi versenypálya aszfaltján valamiért jobban működtek a Mercedesek, mint két hete, Bahreinben, ennek okát viszont még ki kell deríteniük.

„Határozottan furcsa magunk mögött látni a Ferrarit, és ez pozitívum számunkra” – mondta a hétszeres világbajnok. „Dzsiddában másmilyen az aszfalt minősége, és nem igazán értjük, hogy az autónk miért működik ezen úgy, ahogy, máshol pedig másképp.”

Hamilton azt mondja, továbbra is kőkeményen dolgoznak azon, hogy közelebb kerüljenek az élmezőnyhöz, ám beszédes, hogy a brit pilóta egyelőre nem a Red Bull, hanem az Aston Martin utolérését tűzte ki célul.

„Sok pozitívuma van ennek a hétvégének. Az első három versenyen eléggé hullámzó lesz a dolog. Remélhetőleg mihamarabb lesz néhány fejlesztésünk, és akkor megpróbálunk közelebb férkőzni az Astonokhoz” – mondta.

A Forma-1-es világbajnoki sorozat április első hétvégéjén folytatódik Ausztráliában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton: Furcsa magunk mögött látni a Ferrarit
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!