Verstappen Imolában beállította Senna egyik rekordját - F1VILÁG.HU

Verstappen Imolában beállította Senna egyik rekordját

HIRDETÉS
Sorozatban nyolcadik alkalommal szerzett rajtelsőséget Max Verstappen a Forma-1-ben, amire rajta kívül mindössze egyetlen pilóta volt képes a világbajnokság 75 éves története során.

Bár az imolai F1-es hétvége eddigi szakaszában Ferrari és a McLaren is alaposan megszorongatta, az időmérő edzés utolsó etapjára Max Verstappen összeszedte magát, és két brutális körrel szerezte meg karrierje 39. rajtelsőségét. A Red Bull címvédője ezzel továbbra is veretlen maradt az idei évben, már ami az időmérő edzéseket érinti.

„Ez eddig egy nagyon nehéz hétvége, emiatt nagyon boldog vagyok a pole-pozíció miatt. Erre tényleg nem számítottam. A kvalifikáció előtt még utoljára állítottunk az autón, aminek köszönhetően kicsit jobban érzem magam benne, és közelebb tudok kerülni a határhoz.  Hihetetlen ezen a pályán időmérős kört menni, az utolsó kanyarban a sóderágyat is érintettem. Az adrenalin még mindig dolgozik bennem.”

Verstappen a tavalyi Abu Dhabi Nagydíj óta egyszer sem kapott ki időmérő edzésen, amivel beállította Aytron Senna egyik legjelentősebb rekordját. A brazil pilóta még 1989-ben szerzett sorozatban nyolc rajtelsőséget.

„Ez egy nagyszerű kezdete a szezonnak, és egyben nagyon különleges is, hiszen [Senna] épp 30 éve hunyt el ezen a pályán. Bizonyos értelemben ez egy szép emlékállítás előtte, elképesztő pilóta volt, különösen az egykörös képességeit tekintve. Ez egy nagyszerű nap számomra és a csapat számára is, szóval nagyon boldog vagyok” – tette hozzá a holland.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!