Leclerc: Elszúrtuk a rajtot, ezért nem volt esélyünk vasárnap - F1VILÁG.HU

Leclerc: Elszúrtuk a rajtot, ezért nem volt esélyünk vasárnap

HIRDETÉS
Idei első jelentősebb fejlesztéseit vonultatta fel a múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon a Ferrari Forma-1-es csapata, és bár az olaszok a szabadedzések alapján versenyképesnek tűntek, végül mégsem tudtak a győzelemért harcolni Imolában. Charles Leclerc azt mondja, sok múlt azon, hogy a rajtnál nem dolgoztak jól vasárnap.

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc a 3. helyen ért célba a versenyt megnyerő Max Verstappent, valamint a mclarenes Lando Norris mögött, míg Carlos Sainzot az 5. pozícióban intette le a kockás zászló. Miközben az új elemeknek köszönhetően feltételezhetően javult a Ferrari tempója, az ellenfelekhez képest látszólag nem sikerült akkorát előrelépniük, hiszen Imolában úgy tűnt, a McLaren is eléjük tudott kerülni az erősorrendben.

Charles Leclerc viszont a média — köztük az F1VILÁG.HU — képviselőinek a vasárnapi verseny után azt mondta, korai még azért olyan sokat mondani az SF-24-esre felkerült új elemekről, azt viszont ki lehet jelenteni, hogy ők csapatként nem dolgoztak tökéletesen, hiszen nem tudtak pozíciót nyerni a rajtnál.

„Azt gondolom, ez először is nem a legjobb pálya arra, hogy az új fejlesztéseket megítéljük, mert itt nagyon fontos szerepe van a kerékvetőkön való áthaladásnak” — fogalmazott a 26 esztendős versenyző. „Ha egy autó jól viselkedik a kerékvetőkön, akkor az elfedheti a valódi erőviszonyokat.”

„A jó hír az, hogy minden, amit az újításoktól vártunk, megvalósult. Az adatok alapján pontosan azt tették, amit kellett, ami mindig jó jel. Ha visszatekintünk a szombati napra és újraértékeljük az időmérőt, úgy gondolom, hogy mindent a rajtnál veszítettünk el.  Valamiért egy kicsit eltérő erőstratégiát választottunk a McLarenhez és a Red Bullhoz képest, és mindent elvesztettünk az első kanyarig vezető úton. Max [Verstappen] ezen felül még szélárnyékot is kapott. Ezt meg kell vizsgálnunk, mert különösen egy ilyen pályán a pályapozíció minden. Ha csak egy tizeddel maradunk el a Red Bulltól és a McLarentől, mindent tökéletesen kell csinálnunk. És a mostani 3. helyünk talán egy jobb eredménytől fosztott meg minket a versenyen.”

A Forma-1-es világbajnokság ezen a hétvégén Monacóban, Leclerc hazai versenyével folytatódik.

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!