Sainz állítja, megtanulták a leckét Kanada után - F1VILÁG.HU

Sainz állítja, megtanulták a leckét Kanada után

HIRDETÉS
A kanadai botlás után erős Ferrariban bízik a hétvégi Spanyol Nagydíjon Carlos Sainz. A rutinos versenyző hazai futamára készül, és elmondása szerint megtanulták a montreali leckét.

Miközben a Ferrari idén a versenypályák nagy részén ütőképesnek mutatkozott, Montrealban képtelen volt az élmezőnyben harcolni: sem Sainz, sem csapattársa, Charles Leclerc nem jutott be az időmérő utolsó szakaszába, végül pedig pont nélkül távoztak Kanadából. Sainz abban bízik, a Ferrari ezen a hétvégén ismét jól megszokott formájában teljesít majd.

„Természetesen elvégeztük az elemzésünket, mert arra számítottunk, hogy jobban teljesítünk majd Kanadában, mint ahogy végül tettük” — mondta a spanyol versenyző. „Sajnos nem sikerült jól összehoznunk a dolgokat a gumik tekintetében, valószínűleg egy a beállításokkal is, volt némi gond, ez egy rossz hétvége volt.”

„Úgy gondolom, hogy egy 24 versenyes naptárban mindig lesznek olyan futamok, melyeken nagyon magas szinten teljesítünk, és olyan versenyek is, melyek nem sikerülnek jól. De úgy hiszem, tanultunk belőle. Most pedig egy sokkal szokványosabb pályára érkezünk, az első európaiak egyikére Imola után. Ez egy olyan pálya, amit mindannyian jól ismerünk. Ismerjük a beállításokat, tudjuk, hogyan kell megtenni a kivezető kört, hogyan kell megtenni a gyorskört, remélhetőleg jól sikerül, és sokkal versenyképesebbek leszünk.”

A Ferrari versenyzője arról is beszélt, szerinte már nem igaz az az állítás, hogy amelyik autó Barcelonában gyors, az gyors lesz minden egyes versenyhelyszínen — ennek oka pedig az, hogy rengeteg utcai pályával bővült a versenynaptár az elmúlt évek során.

„Úgy gondolom, Barcelona régebben olyan pálya volt, ahol mindenki azt mondta, ha gyors vagy Barcelonában, akkor mindenhol gyors vagy. De szerintem mostanra a Forma-1 nagyon megváltozott, mert valójában sokkal több olyan pálya van, mint Monaco és Kanada, mint amilyen Barcelona, mégpedig az utcai pályák száma miatt, a kerékvetőkkel, bukkanós vonalvezetésekkel: Monacó, Szingapúr, Kanada, Baku, Vegas, Mexikó, sok olyan pálya van, ami már nem olyan, mint Barcelona, míg korábban sok olyan volt, mint a barcelonai, sok európai stílusú pálya.”

„Szóval már nem gondolom, hogy Barcelona határozná meg az egész évet. Úgy vélem, ha jó autód van Barcelonában, az általában azt jelenti, hogy jó autód van Silverstone-ban, talán Magyarországon vagy Spában is. De az, hogy jó autód van Barcelonában, biztosan nem jelenti azt, hogy gyors leszel Bakuban. Szóval ki tudja?”

A hétvégi esélyekkel kapcsolatban Sainz azt mondta, reméli, az élen tudnak csatázni, de az biztos, hogy nagyon szoros lesz az élmezőny, sőt, a középmezőnyre is nagyon oda kell figyelniük.

„Nagyon szoros mezőnyt várok, és egy kaotikus Q1-et és Q2-t, hasonlóan ahhoz, amit Kanadában láttunk. Úgy gondolom, hogy a mezőny, mint mindig az év ezen szakaszában, egyre szorosabb. És igen, az első négy-öt csapat mind 1-2 tizeden belül volt. Mögöttünk csak 2.3 tizedes különbség van az RB-khez, az Astonokhoz képest. Szóval nem lehet hibázni, ahogy Kanadában láttuk. Én is kiestem a Q2-ben, Charles-lal együtt. Ez is csak azt mutatja, milyen szoros a mezőny, és mennyire kulcsfontosságú a kvalifikáció.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz állítja, megtanulták a leckét Kanada után
Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen
Russell az élen Mexikóban, balesettel kezdett a Ferrari
Mexikóba már elvitte új padlólemezét a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!