Verstappen: Ez a verseny az elején dőlt el - F1VILÁG.HU

Verstappen: Ez a verseny az elején dőlt el

HIRDETÉS
Max Verstappen szerint a Forma-1-es Spanyol Nagydíj első húsz körének köszönheti, hogy meg tudta szerezni a futamgyőzelmet Lando Norris előtt.

Jelentős nyomás alatt sikerült a dobogó tetejére állnia Max Verstappennek Spanyolországban, ahol a legnagyobb kihívója, Lando Norris előtt mindössze két másodperccel ért célba. A mclarenes ellenfele egy alternatív gumistratégiát alkalmazva üldözte és érte utol Verstappent, miután a rajtot követően pozíciót veszített ellene. A két pilóta elé rövid időre George Russell is befurakodott, de Verstappen őt is hamar maga mögé utasította. Verstappen elismerte, ezért a győzelemért keményen meg kellett dolgoznia.

„Igen. Szerintem ez a verseny az elején dőlt el, amikor átvettem a vezetést. Ott, az első etap során sikerült megfelelő előnyt kiautóznom. Ezt követően egy másfajta versenyt teljesítettünk, Lando és a McLaren ugyanis nagyon gyorsak voltak ma. Különösen az etapok utolsó néhány körében képesek erős tempóra. De szerintem mindent jól csináltunk. Agresszív stratégián voltunk, de ez kifizetődött. Nagyon örülök a győzelemnek.”

A futam rajtja izgalmasan alakult Verstappen számára, aki a második helyről indulva Lando Norris mellé tudott érni az első féktáv előtt. Norris az egyenesben kissé a fűre terelte Verstappent, ami kissé kibillentette a hollandot.

„Az egyenesben kicsit raliznom kellett, amikor ráhajtottam a fűre. Ezzel veszítettem némi lendületet. Ezt követően eléggé későn fékeztem az egyes kanyarban. Fontos volt visszaszereznem a vezetést, hiszen onnan tudtam jobban óvni az abroncsaimat. Ez döntötte el a mai versenyemet.”

Verstappen a futam során egy alkalommal a hetes kanyarban követett el egy apró, de látványos megcsúszást. Ezt magyarázva kiemelte, mennyire nagy szerepet kapott ezen a versenyen a gumikezelés.

„Igen, próbáltam beosztani az abroncsokat, mert a gyors kanyarokban nagyon könnyen túlhevültek. Emiatt viszonylag sokat csúszkáltunk. Az egész verseny során figyelni kellett rájuk” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Verstappen: Ez a verseny az elején dőlt el
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!