Leclerc örül, mert azt hitte, jobban összetöri a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Leclerc örül, mert azt hitte, jobban összetöri a Ferrarit

HIRDETÉS
Nem végződött jól a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki edzésnapja Charles Leclerc számára, a monacói pilóta viszont elégedetten nyilatkozott a Ferrari hungaroringi teljesítményéről.

Leclerc alig pár kört tudott csak megtenni a második pénteki szabadedzésen, miután a korlátnak csapta autóját a pálya 4-es kanyarjában. Bár a baleset nagy tempónál történt, autója nem szenvedett olyan jelentős károkat. Ez persze jó hír — az viszont kevésbé, hogy a rutinos pilóta a történtek miatt nem tudott sokat körözni pénteken.

„Az autó eddig elég jól teljesít, a pénteki nap sokkal kiegyensúlyozottabb volt az elmúlt néhány hétvégéhez képest” — mondta Leclerc. „A 4-es kanyarban kissé kiszélesítettem az ívet és elvesztettem az autó irányítását a kerékvetőn, ami szerencsére nem okozott túl nagy kárt, de elég volt ahhoz, hogy véget vessen az edzésemnek. Szombaton, a harmadik edzésen az elmaradt kilométerek pótlására fogunk koncentrálni.”

„Amikor elveszítettem a kontrollt az autó felett, azt gondoltam, sokkal-sokkal nagyobb károk lesznek az autón, de a sérülések nem olyan jelentősek. Viszont nem folytathattam az edzést, és ezt soha nem akarja az ember. Egy kicsit szélesen fordultam a kerékvetőn, megcsúsztam a 4-es kanyar közepén, és elveszítettem a kontrollt az autó felett. Az én hibám volt, szombaton viszont vissza kell vágnunk.”

„Az autó viszont egészen jó volt, következesebb napunk volt, mint az elmúlt két-három hétvégén, ez pozitívum. Sajnos a hiba miatt kevés kilométert tettem meg, de ezt remélhetőleg visszanyerjük az utolsó edzésen.”

Arra a kérdésre, hogy a továbbfejlesztett padlólemez jól működik-e, Leclerc így felelt: „Nem szállnék el annyira ettől a dologtól még, de érzésre jó. Azt gondolom, még le vagyunk maradva a McLarentől, a McLaren nagyon erősnek tűnik ezen a hétvégén. De ahogy mondtam, az érzések jók, ez pedig mindig jó jel. Szombaton mindent jól össze kell raknunk, ebben reménykedem.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!