Norris az élen a Ferrarik előtt Szingapúrban, Verstappen csak a 15. helyen! - F1VILÁG.HU

Norris az élen a Ferrarik előtt Szingapúrban, Verstappen csak a 15. helyen!

HIRDETÉS
A McLaren versenyzője, Lando Norris érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj második, villanyfényben megtartott szabadedzésén. A brit mögött a Ferrarik zártak, a Mercedes és a Red Bull nem remekelt.

Míg az első gyakorlást még világosban tartották Szingapúrban, a magyar idő szerint délután 15 órakor megrendezett második tréningen már sötétben, a reflektorok fénye mellett gurultak pályára a versenyzők. A Forma-1 csapatai természetesen tovább folytatták a megkezdett munkát, finomították a beállításokat, és nagy hangsúlyt fektettek az abroncsok összehasonlítására, valamint a versenytempó kiismerésére is.

A legjobb köridőt végül a McLaren ifjú pilótája, Lando Norris futotta meg: a brit versenyző a Pirelli lágy abroncsaival 1 perc 30,727 másodperces idővel zárt az élen, ám mindössze 58 ezreddel volt gyorsabb, mint a ferraris Charles Leclerc. A 3. pozícióban Carlos Sainz végzett, ő azonban már több mint 6 tizeddel volt lassabb az élen végző Norrisnál.

Remekül teljesítettek ezúttal is a Visa CashApp RB versenyzői: Yuki Tsunoda a 4., Daniel Ricciardo pedig a 6. pozícióban végzett, kettejük közé az egy hete, Bakuban győztes Oscar Piastri férkőzött be. A Mercedesek meglehetősen visszafogottan teljesítettek: George Russell 7., Lewis Hamilton pedig csak 11. lett, de nem villogtak a Red Bullok sem, hiszen Sergio Perez a 8. pozícióban végzett, a vb-éllovas Max Verstappen pedig csak 15. lett. Az edzés utolsó perceiben George Russell a falnak koccant Mercedesével, de némi tolatgatás után vissza tudott evickélni a bokszba, autójának első szárnya bánta az incidenst.

A top 10-ben Alex Albon és Nico Hülkenberg zárt még, míg a kétszeres világbajnok Fernando Alonso a 12. helyen zárt az Aston Martinnal. A mezőny végén a két Alpine és a két Sauber zárt.

A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj programja szombaton az utolsó szabadedzéssel folytatódik, az időmérőt magyar idő szerint 15 órától rendezik majd.

A második szabadedzés végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!