Binotto: Én nem szerződtettem volna Hamiltont - F1VILÁG.HU

Binotto: Én nem szerződtettem volna Hamiltont

HIRDETÉS
A Ferrari egykori csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondja, ő nem szerződtette volna le az olasz csapat helyében a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, a brit pilóta azonban nagyon jól tette, hogy végül elfogadta a maranellóiak ajánlatát.

A svájci születésű szakember 2019-ben vette át a csapatfőnöki széket a Ferrarinál, és egészen 2022 végéig irányította a maranellói istállót, 2023-ban azonban helyére Fred Vasseur érkezett a Ferrarihoz. Az csapat februárban jelentette be, 2025-ben Lewis Hamilton lesz Charles Leclerc csapattársa, így Carlos Sainznak távoznia kell Maranellóból.

Azóta kiderült, Binotto az Audival tér vissza a Forma-1-be, hiszen a német vállalat F1-es projektjének vezetője lett. Most a Corriere della Sera című lapnak adott interjút, ebben kérdezték meg őt arról, ő is leszerződtette-e volna Lewis Hamiltont.

„Nem. De ő nagyon jól tette, hogy a Ferrarihoz ment, egyetértek a döntésével” — mondta Binotto, majd arra a kérdésre, hogy ő miért nem akarta leigazolni Hamiltont, így felelt: „Mert a Ferrari más pilótákra összpontosított. Ha pedig Leclerc a tehetség, akkor ő az, akit szerintem az elérendő célhoz kell kísérni.”

A szakember beszélt arról is, bár már nem ő irányítja a Ferrarit, örülni fog annak, ha a csapat eredményes lesz a jövőben.

„Gyerekkorom óta a Ferrariért szurkoltam. Otthon még mindig rengeteg fotóm és tárgyam van, a múltat nem lehet kitörölni. Aztán ott vannak a szakmai döntések, ezeket külön kell választani. Ma is örülök, ha látom a Ferrarit nyerni, különösen azért, mert ismerem azt a csapatot, és hiszem, hogy én is hozzájárultam ahhoz, hogy egy bizonyos szintre jusson.”

Utódja, Fred Vasseur kapcsán hozzátette: „Fred folytatta a projektet a folytonosság jegyében, nem forradalmasította a már működő és strukturált szervezetet. Saját döntéseket is hozott, de ismétlem: ha a Ferrari nyer, örülök, mert ismerem a csapatot, és tudom, mennyi erőfeszítést tettek, hogy erre a szintre jussanak.”

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!