A Williams figyelmezteti az Alpine-t: A Mercedes-motor sem garancia a sikerre! - F1VILÁG.HU

A Williams figyelmezteti az Alpine-t: A Mercedes-motor sem garancia a sikerre!

HIRDETÉS
James Vowles, a Williams csapatfőnöke, figyelmeztetett, hogy az Alpine nem feltétlenül válik versenyképesebbé azzal, hogy a jövőben Mercedes-motorokat használ.

A Renault — az Alpine csapatának tulajdonosa — nemrégiben drámai döntést hozott: leállítják a 2026-ra tervezett saját Forma-1-es erőforrás fejlesztését, és befejezik motorprogramjukat a királykategóriában. Szinte biztos, hogy a francia istálló 2026-tól a Mercedes V6-os erőforrásait használja majd.  A szintén Mercedes-motorokat használó Williams csapatfőnöke, James Vowles azonban úgy véli, ez nem garancia a sikerre.

„Kérdőjelként látom az Alpine-t” – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak. „Még ha Mercedes-motorokat is vásárolnak, akkor is nagyon le vannak maradva. Mi 2014 óta dolgozunk együtt a Mercedesszel, és már a 2026-os projekten dolgozunk velük. Nem lehet csak úgy beépíteni egy motort az autó hátuljába, és remélni, hogy működni fog.”

„Az Alpine továbbra is lefelé tart, ezt először meg kell állítani, mielőtt a fordulat megkezdődhet. A Williamsnél már túlvagyunk ezen. Egy-két évvel ezelőtt kezdtük el a folyamatot, és már viszonylag stabilak vagyunk.”

Azt egyébként még nem jelentették be hivatalosan, hogy az Alpine Mercedes-motorokra vált 2026-tól, a német gyártó főnöke, Toto Wolff viszont már hetekkel ezelőtt megerősítette, nyitottak az együttműködésre. Úgy tudjuk, az egyeztetések egy ideje már tartanak a felek között.

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!