Hamilton megvédi a Red Bull titkos megoldását: „Az innováció a Forma-1 lényege” - F1VILÁG.HU

Hamilton megvédi a Red Bull titkos megoldását: „Az innováció a Forma-1 lényege”

HIRDETÉS
Lewis Hamilton védelmébe vette a Red Bull Forma-1-es csapatának vitatott megoldását, amelyet végül illegálisnak minősítettek az FIA intézkedései nyomán.

Az Amerikai Nagydíj előtt olyan hírek láttak napvilágot, melyet szerint a sportot irányító testület vizsgálatot indított egy eszközzel kapcsolatban, amely lehetővé tette egy csapat számára, hogy az autó úgynevezett első „előkéjének”, avagy „T-tálcájának” magasságát módosítsa.

Ez jelentős teljesítménynövekedést eredményezhetett, és a Red Bull elismerte, hogy ők állnak a vihar középpontjában — azt ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a szerkezet nem a versenyző által vezérelt, és nem lehet hozzáférni, miután az autó teljesen össze van szerelve — kvázi illegális módon nem is lehet használni perc fermé-körülmények között.

Max Verstappen elbagatellizálta azokat az állításokat, miszerint az eszköz teljesítményelőnyt biztosított volna, miközben régi riválisa, Lewis Hamilton is védelmébe vette a Red Bullt.

„Nézd, én csak most hallottam róla, mielőtt idejöttem, de a sportunk lényege az innováció” – mondta Hamilton a Sky Sports F1 televíziónak. „A Red Bull ebben élen jár, és innovatívak voltak. Végső soron minden csapat a szabályokat próbálja úgy értelmezni, hogy a legtöbbet hozza ki belőlük, még ha ez egy kicsit a határon is van.”

„Az FIA már kiadott egy nyilatkozatot, de folyamatosan fejlődni kell, és jobban kell ellenőrizni az ilyen dolgokat. De végső soron ők jobb munkát végeztek. A jó ég tudja, mióta van náluk ez az eszköz, és nyertek-e vele bajnokságokat, de talán most vége ennek. Nem hiszem, hogy ez az egy dolog állítja meg őket, de mindenkinek folytatnia kell az innovációt élmenőként, nem pedig próbálkozni felzárkózni hozzájuk.”

Nyitókép: Tóth Zsombor

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton megvédi a Red Bull titkos megoldását: „Az innováció a Forma-1 lényege”
Mutatjuk az F1-es csapatok austini fejlesztéseit!
Ekkor lesz ma az F1-es sprintidőmérő Austinban
Bottas: Lassan határidőt kell szabjak az Audinak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!