Hamilton peches volt a sárga zászlóval, de a Mercedes fejlesztései ígéretesek! - F1VILÁG.HU

Hamilton peches volt a sárga zászlóval, de a Mercedes fejlesztései ígéretesek!

HIRDETÉS
Balszerencsés volt az Amerikai Nagydíj sprtintidőmérőjén, így csak a 7. helyről kezdheti meg a szombati sprintfutamot Lewis Hamilton. A Mercedes versenyzője annak ugyanakkor örül, hogy a német istálló fejlesztései jól működnek.

A Mercedes számos újítással érkezett Austinba — természetesen annak reményében, hogy a szezon hátralévő részében képesek lesznek felvenni a versenyt a Forma-1 élcsapataival. A pénteken megtartott sprintidőmérőn úgy tűnt, tényleg esélyesek lehetnek Hamiltonék, az SQ3-ban azonban a hétszeres világbajnok balszerencsés volt a sárga zászlók miatt.

A brit versenyző végül csak a 7. helyet szerezte meg, miközben csapattársa, George Russell másodikként zárt, 12 ezredmásodperccel lemaradva a rajtelsőséget megszerző Max Verstappentől. Hamilton azt mondja, peches napja volt, annak viszont örül, hogy az újítások a várakozásoknak megfelelően működnek.

„A jó hír az, hogy a csapat lépett egyet előre az autóval” – mondta Hamilton a sprintidőmérő után. „A fejlesztés egyértelműen működött, és nagyon hálás vagyok mindenkinek a gyárban, amiért ennyi kemény munkát fektettek ebbe az időszakba, mert kemény menet volt, hogy elkészítsék a fejlesztéseket, és biztosítsák, hogy működjenek is.”

„Még nincs vége a hétvégének. Szombaton újabb esélyt kapunk. Nagyszerű munkát végeztünk a két [szakasz] között, hogy változtatásokat hajtsunk végre az autón. Mindig egy kicsit kockázatos a dolog, mert sosem tudod, hogy a változtatások működni fognak-e vagy sem, de reméled, hogy elérik a céljukat. Amint kimentem a pályára, az autó teljesen más volt, mint éjjel és nappal, szóval nagyszerű munkát végeztek a srácok a garázsban.”

„Nagyon peches voltam a sárga zászlóval. Négy tizeddel gyorsabb voltam a körömön, és jó esélyem volt az 1. helyre, de ez van. A nyitóedzés után is jó munkát végeztünk, hogy javítsunk az autón a sprintidőmérőre. A sprinthétvégék mindig extra kockázatot jelentenek egy második parc fermé miatt, de amint pályára gurultunk, tudtam, hogy jó döntéseket hoztunk. Annak ellenére, hogy most csalódottak vagyunk, szombaton újra próbálkozunk, és mindent beleadunk.”

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hamilton peches volt a sárga zászlóval, de a Mercedes fejlesztései ígéretesek!
A Ferrari gyengélkedett a lágy gumikon, Leclerc mégis optimista a sprintfutam előtt!
Russell: „Végre újra az élmezőnyben harcolhatunk!” – A Mercedes nagyot lépett előre
Norris: A sprintidőmérős köröm sokkoló volt!
A korábbi viták után Austinra is módosított hátsó szárnyán a McLaren

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!