Gaslyt meglepte a 7. rajthely, nagy potenciált érez az Alpine-ban - F1VILÁG.HU

Gaslyt meglepte a 7. rajthely, nagy potenciált érez az Alpine-ban

HIRDETÉS
Az Alpine F1-es istállója fejlesztési csomaggal érkezett meg az Amerikai Nagydíjra, ami hónapok óta a legjobb időmérős eredményt hozta el számukra.

A szombati austini időmérő edzés legnagyobb pozitív meglepetését érte el Pierre Gasly, aki az Alpine autójával váratlanul a középmezőny élére ugorva a hetedik rajtpozíciót szerezte meg. A francia pilóta maga is meglepődött a jelentős formajavuláson, a fejlesztési csomaggal ugyanis elsősorban az autó vezethetőségét, és nem a nyers teljesítményét célozták meg.

„Nagyon elégedett vagyok. Hosszú ideje már, hogy utoljára bejutottunk a Q3-ba, és azt kell mondjam, nagyon élvezetes vezetni az autót. A sprint után eléggé sokat változtattunk rajta. Még mindig ismerkedünk az új fejlesztési csomaggal, de szerintem határozott előrelépést sikerült elérnünk. Sokkal kellemesebb az autó kezelhetősége, miközben meglepő, hogy mennyit javult a teljesítménye. Mindez bátorító.”

A versenyen Gasly legnagyobb ellenfele a mellőle rajtoló Fernando Alonso lesz az Aston Martinnal, valamint a mögé felsorakozó Kevin Magnussen a Haasszal.

„Ki fogjuk használni, hogy a hetedik helyről rajtolunk. Meg fogunk próbálni minél több pontot szerezni. Jó ideje nem végeztünk már az első tízben, de tudom, hogy ez egy szép meglepetés lenne a csapatnak, amiért a fejlesztéseken dolgoztak.”

Az Alpine jelenleg a konstruktőri tabella kilencedik pozícióját foglalja el, előtte három pont előnnyel a Williams áll.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Gaslyt meglepte a 7. rajthely, nagy potenciált érez az Alpine-ban
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!