Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége - F1VILÁG.HU

Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége

HIRDETÉS
Oscar Piastri az 5. helyen ért célba a vasárnapi Amerikai Nagydíjon, ahol a Ferrari kettős győzelmet aratott Charles Leclerc vezetésével. Az ausztrál pilóta elmondta, hogy a verseny nem a tervek szerint alakult a McLaren számára, és már a verseny elején nehézségekkel küzdöttek.

Piastri elmondása szerint nehezen tudta tartani a lépést az élmezőnnyel, és bár voltak olyan időszakai a versenynek, amikor jó tempóra volt képes, a dobogós helyekért képtelen volt harcba szállni.

„Kicsit sokáig tartott, mire beindultunk a versenyen, az első 15 körben — látszólag mindketten — eléggé küszködtünk, és mindkét etap vége felé elkezdtek működni a dolgok” — nyilatkozta Piastri a futamot követően. „De addigra már nyilván túlságosan hátul voltunk.”

Piastri arról is beszélt, hogy nem volt túl izgalmas a versenye: „Egy kicsit magányosan telt a délutánom, hogy őszinte legyek, határozottan van néhány dolog, amit meg kell vizsgálnunk. A versenytempó szerintem egészen jó volt, de csapatként nyilvánvalóan nem voltunk elég jók.”

A McLaren pilótája elismerte, hogy az autó nehezen kezelhető volt a hétvége során, így a következő, mexikói forduló előtt sok munka vár rájuk.

„Ez a hétvége egy kicsit küszködős volt. Az autót elég nehéz volt vezetni egész hétvégén, Lando ehhez képest egészen jó munkát végzett, megszerezte a pole-t az időmérőn, pedig az autó problémás volt. Nem volt annyira jó a dolog, mint néhány korábbi versenyhétvégén, de tisztában vagyunk azzal, hogy bizonyos területeken az autónk még nem a legjobb, és itt jó eséllyel ez jobban megmutatkozott.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája
A McLaren kérte Norrist, hogy maradjon Verstappen előtt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!