Leclerc az egyéni vb-címre nem lát sok esélyt - F1VILÁG.HU

Leclerc az egyéni vb-címre nem lát sok esélyt

HIRDETÉS
Vasárnapi győzelmének köszönhetően 79 pontra csökkentette lemaradását a világbajnoki összetettben Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője viszont azt mondja, nagy szerencsére is szüksége lenne ahhoz, hogy megszerezze az egyéni világbajnoki címet.

Leclerc korábban Monacóban és Monzában is nyerni tudott, Austinban pedig ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel szerezte meg a győzelmet Carlos Sainz, valamint fő bajnoki ellenfelei, Max Verstappen és Lando Norris előtt. Amikor a Ferrari pilótáját a futam után arról kérdezték, lát-e esélyt az egyéni világbajnoki cím megszerzésére, így válaszolt: „Soha ne mondd, hogy soha!”

Leclerc elismerte, hogy a Ferrari esélyei a konstruktőri bajnokságban sokkal jobbak, mint az egyéni cím megszerzésére. A Scuderia jelenleg 48 ponttal van lemaradva a McLaren mögött, és mindössze 8 ponttal a címvédő Red Bulltól.

„Azt mondanám, hogy a konstruktőri bajnokságban — ha tökéletesen teljesítünk a szezon végéig, függetlenül attól, hogy a McLaren mit csinál, ha jobbak vagyunk náluk — még megszerezhetjük a címet” – mondta Leclerc.

„Az egyéniben másképp látom. Még ha mindent tökéletesen is csinálunk, úgy érzem, egy kis szerencsére is szükségünk lenne a cím megszerzéséhez, és nem támaszkodhatunk a szerencsére. Szóval, az egyéni cím elég valószínűtlennek tűnik, de addig hiszek benne, amíg matematikailag nem lehetetlen, még ha nehéz is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc az egyéni vb-címre nem lát sok esélyt
Tsunoda egy nagy hiba után esett el a pontszerzéstől Texasban
Horner szerint teljesen egyértelmű, hogy Norris büntetést érdemelt
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!