Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et - F1VILÁG.HU

Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et

HIRDETÉS
Charles Leclerc szerint Max Verstappen kompromisszumot nem ismerő védekezési stílusa az, ami manapság „izgalmassá teszi a Forma-1-et”.

Verstappen régóta híres arról, hogy kíméletlenül védi pozícióját, amit az Amerikai Nagydíjon is bemutatott a múlt hétvégén. A holland versenyző többször is kiszorította riválisát, Lando Norrist, miközben a mezőny elején csatáztak. Az Austinban történtek ismét felvetették a kérdést, hogy mi is számít korrekt versenyzésnek az F1-ben – Leclerc azonban úgy véli, Verstappen manőverei izgalmat hoznak a sportba.

„Max mindig a szabályok határán van, de éppen ez az, ami olyan izgalmassá teszi a Max elleni versenyzést, és ezért szeretek igazán harcolni vele” – mondta Leclerc Mexikóvárosban. „Tudod, hogy soha nem hagy helyet, és mindig a szabályok határán mozog. És ez az, ami olyan izgalmassá teszi ezeket a csatákat. Néha egy kicsit átlépi a határt, de ez teszi izgalmassá a Forma-1-et.”

Leclerc elárulta, hogy a versenyzők hétvégi megbeszélésén, Mexikóvárosban újra napirendre kerülnek a versenyzési szabályok és az időbüntetések kérdései.

„Úgy érzem, hogy Austinban volt néhány dolog, amit meg kell beszélnünk az FIA-val” – emelte ki Leclerc. „Úgy éreztem, hogy a büntetések néha egy kicsit túl szigorúak voltak. Biztosítanunk kell, hogy az FIA és mi, versenyzők egyetértésben legyünk, hogy egyértelmű legyen, mit tehetünk és mit nem.”

„Inkább Oscar [Piastri] szombati előzéséről van szó, ami nem igazán érdemelt volna büntetést” – magyarázta. „De ez egy állandó folyamat, amin mindig próbálunk javítani az FIA-val, és biztos vagyok benne, hogy ezt a témát is érintjük majd ezen a megbeszélésen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban
Gyorshír: Russell csúnyán összetörte a Mercedes autóját!
Shwartzman rajtbüntetést kapott, bár nem tudni, indul-e valaha F1-es versenyen

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!