Russell sem érti a mexikói balesetének okát - F1VILÁG.HU

Russell sem érti a mexikói balesetének okát

HIRDETÉS
George Russell sorozatban második versenyhétvégén szenvedett balesetet a Mercedesszel, ezúttal a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén.

Frusztráltságának adott hangot George Russell a Forma-1-es Mexikói Nagydíj pénteki napján. A brit pilóta a magyar idő szerint éjfélkor kezdődő második szabadedzés során a nyolcas kanyar rázókövén autózott, amikor a Mercedese pattogni kezdett, majd hirtelen megpördült [videó]. Russell nagy sebességgel csapódott be az energiaelnyelő falba, ami után sajogva szállt ki az autójából.

„Ezt határozottan megéreztem” – fogalmazott az ifjú brit pilóta, aki maga sem érti, pontosan miért viselkedett így az autója. „Őszintén szólva nem tudom, mi történhetett. Az autó elkezdett pattogni és olyan gyorsan pörgésbe ment át, hogy nem tudtam beavatkozni.”

Russellt az orvosi központban kivizsgálták, majd rövidesen kiengedték. Eközben a Mercedes felkészült az autó helyreállítására.

„Sok munka vár ránk. Úgy tűnik, egyik dolog történt a másik után. Frusztráló. Az első szabadedzésen nagyon erősek voltunk. Ugyanazt az ívet használtam, átvágtam a kanyart, de valami okból kifolyólag ez alkalommal elveszítettem az uralmat.”

Russell számára az nyújthat vigaszt, hogy a szabadedzés nagyobb részét a mezőny a Pirelli új abroncsainak tesztelésével töltötte, ami erre a versenyhétvégére kevesebb releváns adattal szolgál az ellenfelei számára.

„A gumiteszt miatt nem veszítettünk túl sokat. Nyilván megtett körök számában hátrányba kerültem. A harmadik szabadedzés fontos lesz, remélem sikerül megjavítani az autót.”

Russell számára sorozatban ez a második versenyhétvége, amelyen balesetet szenvedett el. Egy héttel ezelőtt, Austinban az időmérő edzésen törte össze az autóját, így a Mercedes ezen a hétvégén csak egy autóra való fejlesztési csomaggal rendelkezik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell sem érti a mexikói balesetének okát
Verstappen: Teljesen haszontalan nap volt…
Horner megerősítette, Tsunoda tesztelhet a Red Bull-lal a szezon végén
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!