Fél másodperces a hátránya, de Hamilton nem érzi rossznak a Mercedest - F1VILÁG.HU

Fél másodperces a hátránya, de Hamilton nem érzi rossznak a Mercedest

HIRDETÉS
Lewis Hamilton a Mexikói Nagydíj pénteki napján Kimi Antonellivel osztozott az autóján, legjobb időeredménye a hetedik pozícióra volt elég.

Egyelőre nagy a lemaradása, mégsem érzi „szörnyűnek” az autóját a mexikóvárosi F1-es fordulón Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok számára a pénteki edzésnap során csak a második, gumiteszttel kibővített szabadedzésen volt lehetőség a felkészülésre, miután a Mercedes az FP1-en Kimi Antonellinek biztosította az autót gyakorlásra.

Hamilton ezt követően a másfél órás FP2-re kapta vissza a Mercedesét, ám hiába a meghosszabbított szabadedzés, a gumiteszt miatt a csapatok nem módosíthattak a beállításokon. Hamilton érzi, hogy emiatt ma sok munka vár rá.

„Gumiteszt volt, szóval semmit sem változtathattunk az autón. Az elejétől a végéig minden ugyanúgy maradt. Tudom, mit kell kijavítanunk, de hogy ezt meg tudjuk-e tenni, az más kérdés. Mindenesetre a benyomásim nem voltak szörnyűek. A leggyorsabbaktól kissé el vagyunk maradva, szóval még munka vár ránk.”

Hogy az autója mely területén szeretne javítani, arra Hamilton az alábbit válaszolta.

„Csak a hátulját, hátsó tapadásból mindig többet akarok.”

Az első szabadedzésen Hamilton autóját tesztelő Antonelli idén második alkalommal ülhetett be a Mercedesbe. Az első Monzában volt, ahol az ifjú olasz szinte azonnal elment a határig, és össze is törte az autót. ezúttal óvatosabb megközelítést alkalmazott.

„Monzához képest sokkal jobb volt. Ma sokkal nyugodtabban vezettem, nem akartam kockázatot vállalni. Sima szabadedzést akartam, amely során kicsit jobban megérthetem az autó és az abroncsok működését. Ez egészen jól sikerült. Éreztem, hogy nem vagyok a határon, de ez a saját döntésem miatt volt így.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Fél másodperces a hátránya, de Hamilton nem érzi rossznak a Mercedest
Ekkor lesz ma az F1-es időmérő Mexikóban
Norris az időmérőig megpróbálja ledolgozni a hátrányát
Leclerc: Nem volt sima nap, de a tempó megvan!
Russell sem érti a mexikói balesetének okát

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!