Vandoorne veheti át Haryanto helyét a Manornál - F1VILÁG.HU

Vandoorne veheti át Haryanto helyét a Manornál

HIRDETÉS

Brit lapértesülések szerint Stoffel Vandoorne veheti át Rio Haryanto helyét a Manor istállónál a szezon hátralévő részében.


Brit lapértesülések szerint Stoffel Vandoorne veheti át Rio Haryanto helyét a Manor istállónál a szezon hátralévő részében.

Az indonéz pilóta eredeti szerződése csak a szezon első tíz versenyére szólt, és bár nem teljesített rosszul a pályán, anyagi háttere nincs még rendezve, így jövője sem biztosított a szezon hátralévő részére a Forma-1-ben.

Menedzsmentje gőzerőfel dolgozik, hogy új szponzorokat találjon az ázsiai térségben, és bár a csapat vezetője, Dave Ryan is bízik abban, hogy megtarthatják versenyzőjüket, egyelőre koránt sem biztosított Haryanto jövője.

Hogy ki ugorhat be helyette? A jövő hétvégi Német Nagydíjon vélhetően még senki, hiszen nagyon szűkös az idő, így a Manor minden bizonnyal megvárja a nyári szünetet, hogy döntést hozzon felállásáról a szezon hátralévő részére.

A csapat tartalékversenyzője, Alexander Rossi azt követően lesz szabad, hogy véget ér az IndyCar szezon – azaz szeptember közepe –, míg Will Stevens is pályázik a visszatérésre.

A motorsport.com azonban úgy tudja, hogy Vandoorne lehet az, aki átveheti Haryanto helyét, ugyanis a McLaren remek lehetőséget lát a Manornál, hogy az ifjú belga pilóta tanulhasson, és már hazai versenyén, Spában bemutatkozhasson.

Vandoorne egyébként idén már szerepelt egy futamon Bahreinben, mikor a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon sérülést szenvedett Fernando Alonsót helyettesítette és azonnal egy pontot szerzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vandoorne veheti át Haryanto helyét a Manornál
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!