Vandoorne veheti át Haryanto helyét a Manornál

Brit lapértesülések szerint Stoffel Vandoorne veheti át Rio Haryanto helyét a Manor istállónál a szezon hátralévő részében.


Brit lapértesülések szerint Stoffel Vandoorne veheti át Rio Haryanto helyét a Manor istállónál a szezon hátralévő részében.

Az indonéz pilóta eredeti szerződése csak a szezon első tíz versenyére szólt, és bár nem teljesített rosszul a pályán, anyagi háttere nincs még rendezve, így jövője sem biztosított a szezon hátralévő részére a Forma-1-ben.

Menedzsmentje gőzerőfel dolgozik, hogy új szponzorokat találjon az ázsiai térségben, és bár a csapat vezetője, Dave Ryan is bízik abban, hogy megtarthatják versenyzőjüket, egyelőre koránt sem biztosított Haryanto jövője.

Hogy ki ugorhat be helyette? A jövő hétvégi Német Nagydíjon vélhetően még senki, hiszen nagyon szűkös az idő, így a Manor minden bizonnyal megvárja a nyári szünetet, hogy döntést hozzon felállásáról a szezon hátralévő részére.

A csapat tartalékversenyzője, Alexander Rossi azt követően lesz szabad, hogy véget ér az IndyCar szezon – azaz szeptember közepe –, míg Will Stevens is pályázik a visszatérésre.

A motorsport.com azonban úgy tudja, hogy Vandoorne lehet az, aki átveheti Haryanto helyét, ugyanis a McLaren remek lehetőséget lát a Manornál, hogy az ifjú belga pilóta tanulhasson, és már hazai versenyén, Spában bemutatkozhasson.

Vandoorne egyébként idén már szerepelt egy futamon Bahreinben, mikor a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon sérülést szenvedett Fernando Alonsót helyettesítette és azonnal egy pontot szerzett.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!