Bottas az élen, előnye 3 ezred Brazíliában - F1VILÁG.HU

Bottas az élen, előnye 3 ezred Brazíliában

HIRDETÉS
Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brazil Nagydíj második szabadedzésén. A finntől 3 ezreddel lemaradva Lewis Hamilton lett a második, Sebastian Vettel a harmadik.

Valtteri Bottas volt a leggyorsabb a Forma-1-es Brazil Nagydíj második szabadedzésén. A finntől 3 ezreddel lemaradva Lewis Hamilton lett a második, Sebastian Vettel a harmadik.

Az már az első szabadedzésen is látszott, szoros küzdelem várható a szezon utolsó előtti versenyhétvégéjén, és az interlagosi második gyakorláson is nagyon kicsi volt a különbség a Mercedes és a Ferrari között.

A helyi idő szerint délután megtartott gyakorláson Valtteri Bottas volt a leggyorsabb: a finn 1 perc 8,846 másodperces idővel végzett az élen, megelőzve csapattársát, a már ötszörös világbajnok Lewis Hamiltont.

A két Mercedest mindössze 3 ezredmásodperc választotta el egymástól, de a Ferrarinak sem kell aggódnia, hiszen a 3. helyen végző Sebastian Vettel is mindössze 73 ezreddel maradt el az élen végző Bottastól.

Fotó: Scuderia Ferrari

Vettelt a két Red Bull követte Daniel Ricciardo – Max Verstappen sorrendben, majd a 6. helyen következett Kimi Räikkönen, az ő hátránya viszont már jelentős, bő fél másodperc.

Ezúttal is remekül szerepeltek a Haas pilótái: Romain Grosjean 7., Kevin Magnussen 9. lett, kettejük között a jövőre már a Ferrarival versenyző Charles Leclerc végzett a 8. helyen.

A top 10-ben zárt még Esteban Ocon is a Force Indiával.

Az első edzésen nem ült autóba, helyette Lando Norris rótta a köröket, a második gyakorláson viszont már munkához látott Fernando Alonso: a kétszeres világbajnok a 13. legjobb idővel zárt, csapattársa, Stoffel Vandoorne viszont csak 17. lett.

A Renault számára sem alakult jól az edzés: Carlos Sainz a 14. pozícióban zárt, Nico Hülkenberg pedig csak utolsó lett, miután 6 kör után összetörte versenyautóját.

Hirdetés

A Brazil Nagydíj programja szombaton, magyar idő szerint 15 órakor folytatódik a 3. szabadedzéssel, míg az időmérőt 18 órától tartják.

A 2. szabadedzés végeredménye:

Forrás: Twitter/F1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas az élen, előnye 3 ezred Brazíliában
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
A Red Bull csapattagjai bocsánatot kértek Pereztől, hogy nem ismerték fel előbb a problémákat
Leclerc szerint Verstappen versenyzési stílusa teszi izgalmassá az F1-et
Elutasította a McLaren felülvizsgálati kérvényét az FIA!
Sainz a leggyorsabb, Russell nagyot bukott, Verstappennek műszaki gondjai voltak Mexikóban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!