Ocon: Minden körrekordot megdöntünk az idei autókkal - F1VILÁG.HU

Ocon: Minden körrekordot megdöntünk az idei autókkal

HIRDETÉS
Először tesztelhette ma a Renault 2020-as autóját Esteban Ocon, a francia pilóta még azt mondja, soha nem érzett még ilyen mértékű tapadást Forma-1-es autóban.

A fiatal pilóta tavaly nem versenyezhetett az F1-ben, idén viszont Nico Hülkenberg helyét vette át a Renault-nál, szerdán pedig a barcelonai teszten ő is autóba ült.

Ocon szerint a 2020-as autók minden körrekordot megdöntenek majd idén. Véleményét arra alapozza, hogy 2019-ben a Mercedes világbajnok autójával körözhetett szeptemberben, a szezonzáró abu dhabi teszten pedig a Renault tavalyi modelljét is kipróbálhatta.

„Mindig vannak különbségek” – mondta a fiatal tehetség, amikor arra kérték, hasonlítsa össze a Renault új autóját a Mercedes tavalyi W10-es modelljével.

„De őszintén szólva az a tapadás, ami idén már most van… Szerintem már most gyorsabbak vagyunk, mint a leggyorsabb kör a tavalyi első tesztnapon. Az autók évről évre fejlődnek. Nehéz összehasonlítani őket, de soha nem éreztem még olyan tapadás, mint most.”

„Nem tudom, hogy a pálya miatt van-e, de hétfőn, a filmforgatási napon már vezettem az autót. És igen, lenyűgözőek ezek az új autók. Korábban soha nem mentek még ilyen gyorsan bizonyos kanyarokban.”

„Kétségkívül izgalmas a dolog, hiszen egyre gyorsabbak és gyorsabbak leszünk. Szóval feltehetően minden körrekordot megdöntünk idén.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ocon: Minden körrekordot megdöntünk az idei autókkal
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!