2025-re is irányt mutatnak a Mercedes austini fejlesztései - F1VILÁG.HU

2025-re is irányt mutatnak a Mercedes austini fejlesztései

HIRDETÉS
A 2025-ös szezonra is irányt mutatnak azok a fejlesztések, melyeket a Mercedes csapata bevet a hétvégi Amerikai Nagydíjon — mondja a csapatot irányító Toto Wolff.

A Forma-1 mezőnye az idei világbajnoki sorozat hajrájához érkezett: a küzdelmek az Amerikai Nagydíjjal folytatódnak majd, a december 8-i szezonzáróig pedig összesen hat versenyhétvége vár a csapatok és a versenyzőkre.

Bár a Mercedes nincs harcban sem a konstruktőri, sem az egyéni világbajnoki címért, a német istálló motiváltan várja a hajrát — részben azért is, mert szeretne szépen elbúcsúzni világbajnok versenyzőjétől, Lewis Hamiltontól. 

„Ez a hétvége a szezonzáró hajrá kezdetét jelzi. Az év végéig hat verseny vár ránk a következő nyolc hétben, a szezonzáró pedig Abu Dhabiban lesz” — magyarázta az osztrák szakember. „Bár nem vagyunk versenyben a bajnoki címekért, még mindig van miért küzdenünk, és lehetőségünk van néhány emlékezetes pillanatot teremteni. Szeretnénk minél erősebben befejezni az idei évet, lendületet építeni 2025-re, és a lehető legszebb módon búcsúztatni Lewist.”

„Ezért keményen dolgozunk a szingapúri futam óta, elemezzük a teljesítményünket, és azt, hogyan javíthatnánk.”

Wolff hozzátette, nagyon bíznak abban, hogy az Austinban bevetésre kerülő fejlesztésekkel közelebb tudnak majd kerülni a McLarenhez, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz.

„A texasi futamra hozzuk az utolsó fejlesztési csomagunkat az idényben, és a célunk, hogy csökkentsük a lemaradásunkat az élmezőnyhöz képest. Ez a fejlesztés hasznos információkkal is szolgál majd, amelyek irányt mutatnak a 2025-ös fejlesztéseinkhez.”

„A hétvégén ismét a sprintformátum szerint versenyzünk, és mindent bele kell adnunk, hogy hatékonyan be tudjuk vezetni az új fejlesztési csomagot. A Circuit of the Americas egy fantasztikus pálya, de tavaly meglepett minket. A gyors kanyarokkal tűzdelt vonalvezetés és a rázós aszfalt igazi kihívást jelent mind az autónak, mind a versenyzőnek, de már várjuk, hogy megküzdjünk vele.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!