3 éve hunyt el a Forma-1 ígéretes tehetsége, Jules Bianchi

Jules Bianchi (FRA) Marussia F1 Team MR03. 25.07.2014. Formula 1 World Championship, Rd 11, Hungarian Grand Prix, Budapest, Hungary, Practice Day.
Fotó: Marussia F1 Team

Ma 3 éve, 2015. július 17-én hunyt el a 2014-es Japán Nagydíjon súlyos versenybalesetet szenvedett Jules Bianchi.

A francia tehetség 1989. augusztus 3-án látta meg a napvilágot, a Forma-1-ben pedig 2013-ben mutatkozhatott be a Marussia csapatának színeiben azok után, hogy korábban a Force India, valamint a Ferrari F1-es versenyautójával is tesztelhetett.

Miután utóbbi csapat juniorprogramjának tagja volt, jó esélye volt arra, hogy egy napon a Scuderia versenyzőjeként világbajnoki címekért harcoljon.

Bianchi a 2014-es Monacói Nagydíjon a Marussia – és önmaga – első F1-es pontjait is megszerezte, amikor a 9. helyen intette le a kockás zászló.

Fotó: Marussia F1 Team

Ígéretesnek induló pályafutásának egy tragikus baleset vetett véget a 2014-es Japán Nagydíjon: a kedvezőtlen, esős körülmények között autójával megcsúszott, és egy másik versenygép mentésében segédkező munkagépnek csapódott.

Bianchi súlyos felsérüléseket szenvedett a balesetben, majd hónapokig kómában feküdt. 2015. július 17-én, 25 évesen halt bele sérüléseibe.

[dropcap type=”background”]Emléke örökké velünk él.[/dropcap]

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS