A Caterham megtenné a következő nagy lépést

Komoly előrelépést vár a csapat 2012-es versenyautójától a Caterham technikai igazgatója, Mike Gascoyne.


Komoly előrelépést vár a csapat 2012-es versenyautójától a Caterham technikai igazgatója, Mike Gascoyne.

A norfolki központú istálló komoly fejlődést ért el azóta, hogy 2010-ben bemutatkozott a királykategóriában. A tavalyi bajnokságot ugyan pont nélkül a tizedik helyen zárta, a gárda tagjai azonban abban bíznak, hogy idén első F1-es egységeiket is begyűjthetik.

„Azt hiszem, sokkal inkább egy vadonatúj, aktuális versenyautó lesz, mintsem a két korábbi konstrukcióhoz hasonló. Feltehetőleg sokkal nagyobb lépést teszünk meg a 2011-es autóhoz viszonyítva” – fogalmazott Mike Gascoyne technikai igazgató a Sky Sportsnak.

„A 2010-es versenygépünk nyilvánvalóan egy alapmodell volt, hiszen nem volt sok időnk a megépítésére, és mindig azt mondtuk, hogy a 2011-es autó egy nagy előrelépés lesz. Ami engem izgalommal tölt el, az az, hogy a tervezés finomságát tekintve a 2012-es versenygép még nagyobb előrelépés lesz majd annál, mint amilyet 2010 után 2011-re megtettünk.”

A Caterham CT-01-es kódjelet viselő idei versenygépében már a kinetikus energia-visszanyerő rendszer (KERS) is helyet kap, ami remélhetőleg segíteni fog majd az istállónak abban, hogy felzárkózzon a középmezőnybe.

„2011 utolsó versenyén azt hiszem, mindössze 4 tizeddel voltunk lemaradva a Williamstől az időmérőn. Ezt egy KERS nélküli autóval értük el – és feltehetőleg nagyjából ennyi is a különbség egy KERS-sel rendelkező, és egy hibrid rendszer nélküli autó között” – magyarázta Gascoyne.

„A középmezőnytől kicsivel lemaradva zártunk. Innen akarjuk folytatni, vagy egy kicsit előrébbről. Ha megnézzük a tavalyi évet, akkor láthatjuk, hogy két és fél másodperces hátrányból indultunk, és négy tizedmásodperces lemaradásban zártunk.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!