A Caterham megtenné a következő nagy lépést - F1VILÁG.HU

A Caterham megtenné a következő nagy lépést

HIRDETÉS

Komoly előrelépést vár a csapat 2012-es versenyautójától a Caterham technikai igazgatója, Mike Gascoyne.


Komoly előrelépést vár a csapat 2012-es versenyautójától a Caterham technikai igazgatója, Mike Gascoyne.

A norfolki központú istálló komoly fejlődést ért el azóta, hogy 2010-ben bemutatkozott a királykategóriában. A tavalyi bajnokságot ugyan pont nélkül a tizedik helyen zárta, a gárda tagjai azonban abban bíznak, hogy idén első F1-es egységeiket is begyűjthetik.

„Azt hiszem, sokkal inkább egy vadonatúj, aktuális versenyautó lesz, mintsem a két korábbi konstrukcióhoz hasonló. Feltehetőleg sokkal nagyobb lépést teszünk meg a 2011-es autóhoz viszonyítva” – fogalmazott Mike Gascoyne technikai igazgató a Sky Sportsnak.

„A 2010-es versenygépünk nyilvánvalóan egy alapmodell volt, hiszen nem volt sok időnk a megépítésére, és mindig azt mondtuk, hogy a 2011-es autó egy nagy előrelépés lesz. Ami engem izgalommal tölt el, az az, hogy a tervezés finomságát tekintve a 2012-es versenygép még nagyobb előrelépés lesz majd annál, mint amilyet 2010 után 2011-re megtettünk.”

A Caterham CT-01-es kódjelet viselő idei versenygépében már a kinetikus energia-visszanyerő rendszer (KERS) is helyet kap, ami remélhetőleg segíteni fog majd az istállónak abban, hogy felzárkózzon a középmezőnybe.

„2011 utolsó versenyén azt hiszem, mindössze 4 tizeddel voltunk lemaradva a Williamstől az időmérőn. Ezt egy KERS nélküli autóval értük el – és feltehetőleg nagyjából ennyi is a különbség egy KERS-sel rendelkező, és egy hibrid rendszer nélküli autó között” – magyarázta Gascoyne.

„A középmezőnytől kicsivel lemaradva zártunk. Innen akarjuk folytatni, vagy egy kicsit előrébbről. Ha megnézzük a tavalyi évet, akkor láthatjuk, hogy két és fél másodperces hátrányból indultunk, és négy tizedmásodperces lemaradásban zártunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!