Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek
Next
Prev

A csapatok is harcba szállnak a rasszizmus ellen

A Forma-1-es csapatok kivétel nélkül a Nemzetközi Automobil Szövetség mögé álltak, és már most kijelentették, mindenben támogatják az irányító testületet a néhány hónap múlva induló rasszizmus elleni kampányában.

A Forma-1-es csapatok kivétel nélkül a Nemzetközi Automobil Szövetség mögé álltak, és már most kijelentették, mindenben támogatják az irányító testületet a néhány hónap múlva induló rasszizmus elleni kampányában.

“Versenyzés a rasszizmus ellen” címmel indít kampányt a Nemzetközi Automobil Szövetség az idei évben, hogy ezzel is felhívja a rajongók figyelmét, a legkevésbé sem tolerálja a rasszizmust a sportban.

Erre azok után van szükség, hogy a két héttel ezelőtti barcelonai tesztprogramon komoly támadás érte Lewis Hamiltont, akit a feldühödött spanyol szurkolók egy kisebb csoportja kifütyült, és olyan sértő feliratú plakátokkal kedveskedett neki, melyek nem tűrnek helyet a versenypályákon.

A Forma-1 részvényesei, és a teljesen nemzetközi motorsport – beleértve a csapatokat, a versenyzőket, a pályákat, és a nemzeti hatóságokat – támogatja a kampányt, melyet vélhetően a “Rali a rasszizmus ellen” című hadjárat követ.

A motorsport rajongók is csatlakozhatnak a kampányhoz, mégpedig az Interneten, ahol feliratkozhatnak egy névlistára, mikor hivatalosan is kezdetét veszi a “Versenyzés a rasszizmus ellen” című kampány.

A Toyota elnöke, John Howett a következőket mondta az Autosportnak: “A Panasonic Toyota Racing mindenben támogatja a szövetséget a rasszizmus elleni kampányában.”

A Red Bull Racing sportigazgatója, Christian Horner így folytatta: “Örömmel vettük és támogatjuk az FIA ilyen irányú törekvését. A rasszizmusnak nincs helye a motorsportban.”

A Super Aguri ügyvezető igazgatója, Daniel Audetto szintén megerősítette, csapata is az FIA mögé áll. “Természetesen a Super Aguri F1 Team is mindenben támogatja a szövetséget. A Forma-1 évtizedek óta mentes az ilyen és ehhez hasonló eseményektől, és szeretnénk, ha ez a jövőben is így maradna” – mondta.

A Ferrari sajtószóvivője szintén tisztázta, a McLaren példáját követve, amely csapat elsőként állt az FIA mellé, ők is támogatják a rasszizmus elleni kampányt. “A Ferrari együttérez azokkal, akiket ilyen és ehhez hasonló támadások érnek.”

A tervek szerint az április végén megrendezésre kerülő Spanyol Nagydíj előtt indítja útjára a szövetség a nagyszabású kampányt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!