A Ferrari nem hagyja, hogy megzavarják - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem hagyja, hogy megzavarják

HIRDETÉS

A Ferrari sportigazgatója, Stefano Domenicali elmondta, csapatát már nem foglalkoztatja a kémbotrány, hiszen minden energiájukkal azon vannak, hogy győzelemmel kezdjék meg a 2008-as bajnokságot a hétvégén Ausztráliában.

A Ferrari sportigazgatója, Stefano Domenicali elmondta, csapatát már nem foglalkoztatja a kémbotrány, hiszen minden energiájukkal azon vannak, hogy győzelemmel kezdjék meg a 2008-as bajnokságot a hétvégén Ausztráliában.

Bár Olaszországban jelenlegi is folyik az eljárás a kémügyben, Domenicali mindent megtesz annak érdekében, hogy csapata csakis a pályán zajló eseményekre koncentráljon, és ne zavarják meg a háttérben folyó események.

“Csakis a versenyekre szabad koncentrálnunk” – mondta a szakember a Gazzetta dello Sportnak adott nyilatkozatában. “A másik ügyben már mindent elmondtunk, részünkről ennyi volt.”

Mindezek ellenére Domenicalinak is megvan a maga véleménye a kémügyről. Mikor arról kérdezték, mit gondol a Ferrari egykori mérnökéről, Nigel Stepney-ről, és a McLaren korábbi főtervezőjéről, Mike Coughlanről, a következőket felelte: “Mindkét szakember túl sokat gondolt magáról.”

“Stepney tudta, hogy jó a munkájában, és tisztában volt azzal, hogy nem tartják jó csapatjátékosnak. Nézzék, ami történt az árulás volt, egy olyan ember fordult ellenünk, akinek pozíciójából fakadóan lehetősége nyílt arra, hogy bizalmas információkhoz jusson. Igen, a jövőben még jobban meg kell szigorítanunk a biztonsági rendszerünket.”

Domenicali úgy gondolja, a Ferrari mindent megtett annak érdekében, hogy tovább folytassa szárnyalását, azonban az igazi próbatétel csak a hétvégi Ausztrál Nagydíjon jön el.

“Minden jel arra utal, hogy kiváló az autó, azonban megerősítésre van szükségünk. Majd elválik, miként szerepel az ellenfelekhez képest az első versenyen” – magyarázta a sportigazgató. “A tavalyi autó gyengéi közé tartozott a mechanikai tapadás, illetve igen rosszul bánt a kerékvetőkkel. Az idei autó viszont javult ezeken a területeken.”

A Ferrari szakembere továbbá azt is elmondta, hogy véleménye szerint csapata kiváló kapcsolatot épített ki Kimi Raikkönennel az elmúlt 12 hónapban.

“Sikerült megismernünk egymást, és úgy gondolom, mára mindenki eredményesen együtt tud dolgozni a másikkal” – magyarázta. “Sajátos módon kommunikál, de ezzel nincsen semmi probléma. Nagyon gyors, és tudja, hogyan koncentráljon a megfelelő időben, bár kell valaki mellé, aki irányítja és felügyeli. Nem számíthatunk tőle ölelésre, ez nem az ő stílusa, de ezt mindannyian tudjuk.”

Arra a kérdésre pedig, hogy elég érettnek tartja-e Felipe Massát ahhoz, hogy megnyerje a bajnoki címet, Domenicali a következőket felelte: “Az elmúlt három évben rengeteget fejlődött. A tavalyi évben volt két-három alkalom, amikor mi hibáztunk, és emiatt nem tudott harcban maradni a bajnoki címért. Gyorsan tanul, már csak az egyenletességén kell javítania. Igen, úgy érzem, készen áll a bajnoki címre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!